ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA ARABĂLUMEA DE AZIMAGAZIN

Casa Albă confirmă planurile lui Joe Biden de a vizita Arabia Saudită

Casa Albă a confirmat călătoria planificată a președintelui Joe Biden în Arabia Saudită, în pofida opoziției unor membri ai partidului său.

„Această călătorie în Israel și Arabia Saudită – când va avea loc – va avea loc în contextul unor obiective importante pentru poporul american în regiunea Orientului Mijlociu”, s-a apărat în fața presei purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.
„Dacă (Joe Biden) decide că este în interesul Statelor Unite să se angajeze cu un lider străin și că acel contact poate aduce rezultate, atunci o va face”, a susținut ea.
Cu toate acestea, oficialul a declarat că nu are „nicio călătorie de anunțat în acest moment”, în timp ce vizita planificată a domnului Biden la sfârșitul lunii iunie a fost deja amânată până în iulie, potrivit presei americane.
„Unii oameni au întrebat dacă a fost amânată. Președintele însuși a spus (…) că se ia în considerare o vizită. Dar nu a fost mutată sau amânată. Această informație nu este corectă”, a spus ea.
O deplasare în iunie „a fost luată în considerare, dar nu s-a decis niciodată”, a adăugat ea.
Președintele american promisese că va trata regatul ca pe un „paria” după asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi. Sprijinul SUA pentru Riad în conflictul din Yemen a fost, de asemenea, criticat.
„De anul trecut, Arabia Saudită a fost atacată de aproape 500 de rachete și drone… și totuși, șaptezeci de mii de americani trăiesc și lucrează în Arabia Saudită, inclusiv în zonele vizate de aceste rachete și drone”, a reamintit Jean-Pierre, „așa că vom continua acest sprijin”.
Încălzirea diplomatică survine după două concesii aparent făcute de Arabia Saudită față de obiectivele lui Biden: o creștere a producției de țiței, care ar putea contribui la reducerea prețurilor în creștere, și prelungirea armistițiului din Yemen. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: