ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZINRELIGIE

Criză diplomatică între mai multe țări musulmane și India, acuzată de blasfemie

India se confruntă cu o criză diplomatică majoră, mai multe țări cu majoritate musulmană acuzând-o de blasfemie după ce înalți oficiali ai partidului naționalist hindus aflat la putere au făcut referiri depreciative la adresa islamului și a profetului Mahomed.

Furia a crescut încă de săptămâna trecută, după ce, cei doi purtători de cuvânt ai partidului, Nupur Sharma și Naveen Jindal, au făcut remarci considerate jignitoare la adresa profetului islamic Mahomed și a soției sale Aisha. Demiterea celor doi oficiali ai partidului a contribuit doar parțial la calmarea spiritelor.
Cel puțin cinci națiuni arabe au înaintat proteste oficiale împotriva Indiei, în timp ce Pakistanul și Afganistanul au reacționat, de asemenea, în mod dur la comentariile făcute de Partidul Bharatiya Janata al premierului Narendra Modi.
Qatar și Kuweit au convocat ambasadorii indieni, urmate de Arabia Saudită și Iran, care au depus, de asemenea, plângeri Indiei.
Organizația pentru Cooperare Islamică, cu sediul la Jeddah, a declarat că aceste remarci au fost făcute în contextul „creșterii urii și a abuzului față de islam în India și a practicilor sistematice împotriva musulmanilor”.
Furia a fost exprimată pe străzile din unele țări arabe prin demonstrații, iar pe rețelele de socializare au fost transmise apeluri la boicotarea produselor indiene.
Comentariile controversate au fost făcute în urma intensificării violențelor împotriva minorității musulmane din India de către naționaliștii hinduși, care profită de tăcerea premierului în fața acestor acte.
Musulmanii indieni sunt acum vizați atât pentru dieta lor, cât și pentru stilul lor vestimentar. Căsătoriile interreligioase sunt, de asemenea, denunțate cu fermitate.
Grupuri de apărare a drepturilor omului, precum Human Rights Watch și Amnesty International, acuză partidul de guvernământ al lui Modi că privește în altă parte și permite discursuri de ură împotriva musulmanilor, care reprezintă 14% din populația de 1,4 miliarde de locuitori a Indiei.
India are legături strânse cu țările din Golf, care angajează milioane de lucrători migranți din India și Asia de Sud. Țara este, de asemenea, dependentă de importurile de petrol, în special din Arabia Saudită. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: