ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel: Doi palestinieni suspectați că plănuiau o “activitate ostilă” au fost arestați la Tel Aviv

Reprezentanții forțelor de ordine au declarat că doi palestinieni care au intrat ilegal în Israel au fost arestați la Tel Aviv sub “suspiciunea de activitate ostilă”.

Ofițeri ai unității antiteroriste a poliției Yamam și ai agenției de securitate Shin Bet i-au arestat pe cei doi bărbați în sudul Tel Avivului, a precizat poliția israeliană într-un comunicat.
Poliția a declarat că “existau temeri că ar putea desfășura activități ostile” după ce au intrat în Israel fără permis.
Cele două persoane, din localitatea palestiniană Shem, au fost luate la interogatoriu de către Shin Bet. Nu s-a precizat dacă erau înarmați.
În ultimele luni, tensiunile au crescut brusc între Israel și palestinieni, pe fondul atacurilor teroriste repetate din Israel și Cisiordania, soldate cu 19 israelieni morți.
Unul dintre aceste atacuri mortale a avut loc în Tel Aviv. Un bărbat înarmat a deschis focul într-un bar de pe strada Dizengoff, omorând trei persoane și rănind 13. Atacatorul, un palestinian din Cisiordania care se afla ilegal în Israel, a fost ucis când ar fi îndreptat arma spre poliție, care l-a găsit după o vânătoare de câteva ore la care au participat sute de ofițeri de securitate.
Armata israeliană și-a intensificat activitățile în Cisiordania în încercarea de a reprima violențele în creștere. Raidurile ulterioare au declanșat ciocniri care au provocat moartea a cel puțin 30 de palestinieni de la jumătatea lunii martie.
Unii au fost împușcați de soldații israelieni în timp ce comiteau atacuri teroriste, în timp ce alții au fost uciși în schimburi masive de focuri de armă cu soldații, iar alții erau civili. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d