ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZIN

SUA: 40% dintre alegătorii republicani consideră că atacurile armate sunt ceva „ce ar trebui să acceptăm” (sondaj)

Deși majoritatea americanilor susțin o legislație mai strictă privind armele de foc, există diferențe reale de opinie între alegătorii democrați și republicani, potrivit unui sondaj CBS realizat între 1 și 3 iunie.

În timp ce alegătorii din ambele partide majore susțin verificări mai stricte ale antecedentelor penale și psihiatrice pentru cumpărătorii de arme de foc, diferențele dintre partide sunt puternice în ceea ce privește armele în sine.
Alegătorii democrați susțin cel mai mult restricțiile privind armele de foc, precum și interzicerea puștilor semiautomate AR-15.
Cei care votează cu republicanii se opun unei astfel de interdicții și cred că dacă s-ar permite mai multor oameni să poarte arme de foc, s-ar putea preveni atacurile armate în masă.
Potrivit datelor publicate, 40% dintre alegătorii republicani spun că atacurile armate în masă sunt ceva ce ar trebui acceptat într-o societate liberă.
Doar 25% consideră că libera circulație a armelor în SUA este motivul creșterii numărului de atacuri armate în țară, în timp ce 60% dintre acești alegători atribuie acest fenomen unei incidențe mai mari a problemelor psihice în rândul populației, precum și influenței filmelor și jocurilor video violente.
Aceștia spun că soluția la crimele în masă constă într-o mai bună îngrijire a sănătății mintale, gărzi înarmate în locurile publice și o mai mare religiozitate.
72% dintre alegătorii democrați cred că SUA ar fi mai sigure dacă mai puțini oameni – sau nimeni – ar deține arme.
În schimb, 46% dintre susținătorii republicani cred că țara ar fi mai sigură dacă mai mulți oameni – sau toată lumea – ar avea arme.
În cele din urmă, majoritatea respondenților nu se așteaptă ca în următoarele luni Congresul să adopte modificări semnificative ale politicii privind armele de foc.
În general, 76% dintre americani cred că lucrurile merg prost în țară. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: