ISRAELLUMEA DE AZIUCRAINA

Ucraina cere Israelului să furnizeze Iron Dome pentru a contracara rachetele rusești

Ambasadorul Ucrainei în Israel (foto) a ținut marți o conferință de presă la Tel Aviv pentru a încuraja din nou statul evreu să fie mai generos în ajutorul acordat acestei țări devastate de război, în special în ceea ce privește armamentul.

Evghen Korniciuk a criticat Israelul pentru că “rămâne în zona sa de confort”, refuzând Ucrainei un ajutor defensiv minim.
“Cerem Israelului un instrument defensiv similar cu Iron Dome. La fel cum Israelul își protejează cetățenii de tirurile Hamas, noi avem datoria de a-i proteja pe ai noștri de agresiunea rusă”, a declarat ambasadorul.
Reprezentantul ucrainean a denunțat, de asemenea, o discrepanță între cuvintele și faptele Israelului, afirmând că Kievul a primit până acum doar 10% din cantitatea de căști și veste de protecție pe care Ierusalimul s-a angajat să le furnizeze.
De asemenea, ambasadorul a făcut apel la Israel să primească în spitalele sale persoane amputate și să le monteze proteze, subliniind că 250 de soldați au primit deja un astfel de tratament în mai multe țări europene.
“Considerentele morale trebuie să aibă prioritate în deciziile guvernului israelian, așa cum se întâmplă în alte democrații din întreaga lume”, a conchis ambasadorul.
Potrivit datelor furnizate de Evghen Korniciuk, războiul a ucis până în prezent 40.000 de civili ucraineni, în timp ce 12 milioane de oameni au fost forțați să își părăsească locuințele. Dintre acestea, 5 milioane au fugit în străinătate și 7 milioane au fost strămutate în interiorul țării. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d