ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINSocial - Economic

Israelul este pe cale să devină cea mai populată țară occidentală din lume până în 2050

Statul evreu este pe cale să devină cea mai populată țară occidentală din lume până în 2050, a declarat în Knesset (Parlament) veteranul activist de mediu și deputat Alon Tal.

Alon Tal a prezentat statistici dintr-un raport de cercetare elaborat de un grup de mediu numit „Zafuf: Forumul pentru populație, mediu și societate”, care indică faptul că, până în 2050, populația țării ar putea ajunge la peste 17,5 milioane de locuitori, față de peste 9 milioane în prezent.
„Statul Israel va deveni cea mai populată țară occidentală, cu peste 800 de locuitori pe kilometru pătrat”, a declarat Alon Tal.
„Cunoaștem realitatea și știm că protejarea spațiilor verzi nu este suficientă. Vreau să știu ce fac Administrația israeliană de planificare și Ministerul Construcțiilor și Locuințelor pentru a transpune declarațiile lor în realitate”, a adăugat el.
„Spațiul verde dispare într-un ritm uluitor de 24 de kilometri pătrați pe an, iar ritmul se va accelera odată cu creșterea populației”, a avertizat Alon Tal.
„Trebuie să înțelegem cu toții că ne aflăm într-o criză existențială”, a declarat președintele comisiei, Ram Shefa. „Suntem tineri care sunt îngrijorați de ceea ce se va întâmpla aici peste 30 de ani.”
„Mass-media nu înțelege gravitatea situației. În loc să suprapopuleze orașele, oamenii ocupă spațiile agricole verzi. Treaba noastră este să sensibilizăm și să influențăm legislația, astfel încât Ministerul Protecției Mediului să poată face schimbările necesare”, a spus el.
Dr. Ana Trakhtenbrot, care conduce Secția de Biodiversitate din cadrul Ministerului Protecției Mediului, a declarat că viziunea ministerului său este ca fiecare municipalitate să aibă un studiu privind zonele naturale urbane aflate sub jurisdicția sa care ar trebui să le întrețină și să le conserve. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: