ISRAELLUMEA ARABĂLUMEA DE AZIMAGAZINSocial - Economic

Ministrul israelian al energiei Karin Elharar se întâlnește astăzi, miercuri, cu președintele egiptean Al-Sissi

Ministrul israelian al Energiei, Karin Elharar, se va întâlni astăzi, miercuri, cu președintele egiptean Al-Sissi și cu alți oficiali de rang înalt pentru a discuta despre vânzările de gaze către Europa.

Printre înalții oficiali prezenți se vor număra ministrul egiptean al Petrolului și resurselor naturale, Tarek al-Mula, precum și comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, în vederea semnării unui memorandum de înțelegere privind exporturile de gaze naturale din Israel și Egipt către țările UE.
În ultimele săptămâni, oficiali ai Ministerului Energiei au purtat discuții cu oficiali ai UE cu privire la vânzarea de gaz israelian în Europa, care va fi transferat prin intermediul unei conducte existente în Egipt, de unde gazul poate fi apoi transportat în Europa.
În urma invaziei rusești din Ucraina, Uniunea Europeană dorește să-și reducă dependența de gazul rusesc și, prin urmare, caută o serie de țări, inclusiv Israelul, pentru a semna acorduri de export de gaz către continent.
Președintele UE, Ursula von der Leyen, care s-a întâlnit aseară cu ministrul Elharar, i-a spus acesteia că “Europa dorește ca gazul israelian să ajungă în Europa înainte de iarna viitoare”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d