După șapte ani: Hamas a lansat un videoclip cu prizonierul israelian din Gaza, Hisham a-Sayed (VIDEO)

Hamas a publicat astăzi (marți) imagini cu Hisham al-Sayed, un prizonier israelian în Gaza. Videoclipul îl arată pe al-Sayed purtând o mască de oxigen și conștient.

Imaginile arată, de asemenea, un ecran de televiziune cu o emisiune de la Forumul Economic qatarez care a avut loc săptămâna trecută, indicând faptul că a fost actualizată.
Al-Sayed este deținut de Hamas din aprilie 2015, după ce s-a infiltrat în Gaza, și de atunci nu a mai existat informații privind soarta sa.
Ca răspuns la prezentarea acestor imagini premierul israelian Naftali Bennett și ministrul de Externe Yair Lapid au declarat că “Israelul consideră gruparea Hamas direct responsabilă pentru situația civililor pe care îi deține, încălcând dreptul internațional. Aceștia sunt doi bolnavi psihic și a-i ține captivi ani de zile este un act de o cruzime inimaginabilă. Hamas deține, de asemenea, cadavrele a doi soldați, Hadar Goldin și Oron Shaul în timp ce calcă în picioare toate granițele moralității și dreptului internațional”.
Liderii israelieni au solicitat comunității internaționale să condamne Hamas și să solicite eliberarea civililor și a corpurilor neânsuflețite ale militarilor israelieni.
O rudă a lui Al-Sayed a declarat presei israeliene că este vorba de un “abuz al Hamas asupra familiei lui Al-Sayed și tânărului însuși, care nu este un soldat, ci un civil, care, în plus, este și bolnav. Hamas îl deține fără niciun motiv, nu este periculospentru nimeni”.
Ruda lui Al-Sayed a subliniat că acesta este “un civil nevinovat care este bolnav, care are dovadă că este bolnav și care a încercat să treacă granița de mai multe ori”.
Tatăl lui Al-Sayed, Shaaban, și-a exprimat bucuria în urma publicării videoclipului. “În primul rând, mă bucur că l-am văzut. Nu l-am văzut tot timpul, acum m-am ușurat un pic”, a spus el. “Cred că e bine”, a adăugat el. În urma raportului referitor la propunerea Hamas pentru un acord umanitar, el a spus că “dacă încep să coboare din copac, acesta este un semn bun”.
“De șapte ani așteptăm un semn de viață”, a spus tatăl într-un interviu. “Cineva părea că-i zice ce să spună. El pare să spună cuvinte spuse de altul. Vrem să fie eliberat. Solicit grupăruu Hamas să-l elibereze imediat, fără nicio condiție. Este incredibil că de șapte ani abuzează de noi”.
Ieri, Hamas a emis o declarație alarmantă în care afirmă că “a existat o deteriorare medicală a stării unuia dintre prizonierii israelieni” aflați în posesia sa, dar nu a spus despre cine este vorba.
Reacționând, surse din cadrul sistemului israelian de apărare au declarat că nu este prima dată când organizația a emis un astfel de anunț și nu a exclus posibilitatea ca aceasta să fie o provocare menită să pună pe ordinea de zi problema negocierilor privind o înțelegere referitoare la persoanele deținute și dispărute.
La rândul său, Biroul prim-ministrului israelian a declarat că “Hamas dovedește că este o organizație teroristă cinică și criminală care deține civili bolnavi mintal, precum și corpuri neânsuflețite ale militarilor israelieni, încălcând toate convențiile și legile internaționale. Statul Israel își va continua eforturile, mediate de Egipt, pentru a-i readuce pe captivi și pe cei dispăruți, în mod responsabil și hotărât”.
Un alt prizonier deținut de Hamas în Gaza este Avera Mangistu, care este ținută acolo din septembrie 2014.
În trecut, presa Hamas a susținut că atât Mangistu, cât și Al-Sayed sunt soldați, dar, potrivit unui raport ulterior, armata israeliană a respins cererea lui Mangistu de a se înrola din motive medicale, în timp ce Al-Sayed a servit timp de câteva luni, după care a fost eliberat.
Un al treilea cetățean israelian, Jum’ah Abu Ghanima, a intrat în Fâșia Gaza în iulie 2016. Cu toate acestea, raportul nu oferă informații suplimentare despre el și nu se știe dacă a fost reținut de Hamas sau a ales să se infiltreze în Fâșia Gaza pentru a se alătura organizației. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: