ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Israel: Încă 3.500 de permise eliberate palestinienilor pentru a suplini deficitul de forță de muncă în industrie și servicii

Cabinetul israelian a aprobat eliberarea a 3.500 de permise suplimentare pentru muncitorii palestinieni din sectoarele de producție și servicii, pentru a contribui la acoperirea unui deficit de personal calificat, a anunțat Ministerul Economiei din Israel.

Această decizie ridică la 12.000 numărul total de permise de muncă suplimentare eliberate palestinienilor în ultimele luni.
Muncitorii din Cisiordania și Fâșia Gaza au nevoie de un permis pentru a trece punctele de control și a intra în Israel, unde salariile sunt mai mari.
Israelul angajează aproape 100.000 de lucrători palestinieni din Cisiordania și Gaza, potrivit Autorității israeliene pentru populație și imigrație. Dar majoritatea lucrează în construcții sau în agricultură, în timp ce numărul de permise pentru locuri de muncă în fabrici sau în sectorul serviciilor este relativ scăzut.
În timp ce rata șomajului în Israel este de aproximativ 3%, Ministerul Economiei a declarat că existența a 14.000 de posturi vacante în industrie reprezintă un obstacol în calea creșterii economice.
Ron Tomer, șeful Asociației Producătorilor din Israel, a calificat decizia de a crește numărul de palestinieni care au voie să lucreze în Israel drept o „salvare” pentru sectorul industrial, având în vedere lipsa acută de muncitori.
„În prezent, există mii de locuri de muncă vacante pe care producătorii se străduiesc să le ocupe și credem că majorarea contingentului de lucrători palestinieni va contribui la atenuarea deficitului sever de forță de muncă, cel puțin pe termen scurt și mediu, și va ajuta industria să continue să funcționeze și să se dezvolte în Israel”, a spus el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: