ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Israel: După dizolvarea Knessetului, noul premier Yair Lapid s-a recules la Yad Vashem (Muzeul Holocaustului din Ierusalim)

Yair Lapid, care va deveni prim-ministru joi seară, de la miezul nopții, a vizitat în cursul zilei de joi memorialul Holocaustului Yad Vashem din Ierusalim, la scurt timp după votul Knessetului pentru dizolvarea și oficializarea numirii sale ca prim ministru interimar.

Lapid, lider al partidului Yesh Atid a vizitat locul pentru a onora memoria tatălui său, care a supraviețuit Holocaustului.
„Imediat după vot, m-am dus la Yad Vashem. Acolo, i-am promis răposatului meu tată că voi păstra întotdeauna Israelul puternic și capabil să se apere și să-și protejeze copiii”, a declarat Yair Lapid.
Tatăl lui Lapid, Tommy, s-a născut în Serbia, dar familia sa a fost capturată de naziști și trimisă în ghetoul din Budapesta.
Tatăl lui Tommy a fost ucis într-un lagăr de concentrare, în timp ce Tommy și mama sa au fost salvați de Raoul Wallenberg, diplomatul suedez care a salvat mii de evrei de naziști.
Tommy Lapid s-a stabilit mai târziu în Israel, unde a devenit un jurnalist și un ministru cunoscut.
Mai târziu în cursul zilei de astăzi, joi,, Yair Lapid va lua parte la o ceremonie discretă de predare a ștafetei cu premierul demisionar Naftli Bennett, înainte de a se întâlni cu președintele Isaac Herzog la reședința acestuia, în prezența soțiilor celor doi, Lihi Lapid și Michal Herzog. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: