ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Un startup israelian dezvoltă o platformă de medicamente pentru tratarea variantelor coronavirusului / 12.000 de cazuri de coronavirus sunt raportate zilnic în Israel

Start-up-ul israelian ViroBlock a anunțat miercuri dezvoltarea unei noi platforme de medicamente care ar putea fi utilizată pentru tratarea viitoarelor variante Covid-19.

Platforma generează rapid medicamente antivirale care vizează proteine comune tuturor virusurilor.
Acesta ar putea fi folosit pentru a combate nu doar viitoarele variante Covid-19, ci și gripa, virusul Zika sau hepatita B.
Compania a fost înființată în 2020 de către cercetători de la Yissum, divizia de transfer tehnologic a Universității Ebraice din Ierusalim.
„În prezent, nu există platforme eficiente și validate pentru a genera rapid medicamente antivirale”, a declarat directorul executiv și fondatorul ViroBlock, profesorul Isaiah (Shy) Arkin, care predă și studiază chimia biologică la Institutul de Științe ale Vieții Alexander Silberman al Universității Ebraice.
„Oamenii de știință trebuie să dezvolte o abordare personalizată pentru a ținti fiecare virus nou, fără a putea prezice cum va dezvolta rezistența. ViroBlock lucrează la un medicament candidat promițător pentru Covid-19, folosind o metodă care poate fi reprodusă pentru majoritatea celorlalte virusuri majore”, a continuat Arkin.
Medicamentele antivirale candidate de la ViroBlock inhibă două ținte ale virusului: proteina E (înveliș) și proteina 3a.
Până în prezent, peste 12.000 de cazuri de coronavirus sunt raportate zilnic în Israel, iar 350 de persoane sunt în stare gravă. Pentru a se proteja de virus, se recomandă purtarea unei măști în spații închise. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: