ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZIN

Fostul premier japonez Shinzo Abe, împușcat în timpul unui discurs, în stare critică (VIDEO)

Un eveniment neobișnuit: Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împușcat astăzi (vineri), în timpul unui discurs pe care l-a ținut în orașul Nara, imediat după care a fost dus la spital în stare critică, dar conștient. Un înalt oficial guvernamental a declarat că Abe a primit transfuzii de sânge și că starea sa este „îngrijorătoare”.

Autoritățile au declarat că fostul premier a fost lovit în pieptul stâng de mai multe focuri de armă și unul în gât. Potrivit presei japoneze, trăgătorul a venit din spatele lui Abe și l-a împușcat cu o pușcă.

 

Poliția locală a arestat un bărbat de 42 de ani, fost soldat în marina japoneză, sub suspiciunea de atac armat. Suspectul le-a spus polițiștilor că este nemulțumit de fostul premier și că intenționa să-l omoare.
Premierul japonez Fumio Kishida a declarat că s-a rugat pentru sănătatea lui Abe și a condamnat actul grav. „Nu putem accepta ca acest act violent să fi avut loc în timpul alegerilor, fundamentul democrației”, a menționat el. Potrivit acestuia, nu este momentul să discutăm despre modul în care atacurile armate vor afecta sistemul politic.
Între timp, secretarul de stat american Antony Blinken s-a declarat profund îngrijorat de situația fostului premier. Fostul președinte american Donald Trump a declarat că acesta este un eveniment complet devastator și se roagă pentru Abe.
În plus, ambasadorul SUA în Japonia, Rahm Emanuel, a declarat că țara sa este „tristă și îngrozită” de atacul armat. „Abe a fost un lider extraordinar al Japoniei și un aliat de necontestat al Statelor Unite”, a declarat Emanuel într-un comunicat. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: