ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂLUMEA DE AZIMAGAZIN

Israel: 16.000 de polițiști desfășurați în toată țara în timpul vizitei lui Joe Biden

Se așteaptă ca vizita președintelui american Joe Biden din această săptămână să provoace blocaje majore în traficul din centrul Israelului. Poliția a anunțat duminică că principala autostradă care leagă Ierusalimul de Tel Aviv va fi închisă miercuri după-amiază timp de câteva ore în ambele sensuri.

Biden va ateriza pe Aeroportul Ben Gurion miercuri după-amiază și va pleca vineri după-amiază pentru o călătorie în Arabia Saudită. Dispozitivul de securitate pentru această vizită, denumită oficial „Scutul Albastru 3”, va include peste 16.000 de polițiști, polițiști de frontieră și voluntari.
Autostrada care leagă Ierusalimul de Tel Aviv va fi închisă între nodul de legătură Shapirim de la aeroport și intrarea în Ierusalim, a precizat poliția într-un comunicat.
În plus, poliția și forțele aeriene au efectuat exerciții de pregătire pentru sosirea lui Biden în tot centrul Israelului, concentrându-se în principal pe securizarea călătoriilor între destinațiile planificate de președintele american. Prezența poliției se va concentra în zona aeroportului Ben Gurion, în Ierusalim și pe principalele drumuri de acces spre capitală.


Călătoria lui Biden în Israel și Arabia Saudită marchează prima sa vizită în Orientul Mijlociu în calitate de președinte al SUA, dar a zecea sa vizită în Israel în total. Inițial programată pentru sfârșitul lunii iunie, călătoria sa a fost amânată până săptămâna aceasta din cauza unor probleme de programare care, potrivit unui oficial israelian, au fost legate de etapa saudită a călătoriei sale.
Biden acceptase invitația Israelului de a vizita țara la sfârșitul lunii aprilie.
Potrivit celei mai recente versiuni a programului lui Biden, președintele va fi întâmpinat de premierul Yair Lapid la sosirea sa pe aeroportul Ben Gurion, unde ministrul israelian alApărării, Benny Gantz, îi va prezenta diverse sisteme de securitate. Apoi va merge la Ierusalim, unde va vizita Muzeul Holocaustului Yad Vashem.
Biden se va întâlni joi cu mai mulți oficiali israelieni, inclusiv cu premierul Lapid și cu vicepremierul Naftali Bennett.
Biden și Lapid vor participa apoi la o reuniune virtuală a forumului I2U2 cu premierul indian Narendra Modi și cu președintele Emiratelor Arabe Unite, Mohamed bin Zayed, pentru a discuta despre securitatea alimentară și alte domenii potențiale de colaborare între EAU și Israel, a declarat un oficial de la Casa Albă.
Biden se va întâlni apoi cu președintele Isaac Herzog la reședința acestuia din Ierusalim, unde va primi Medalia de Onoare, iar apoi se va întâlni cu fostul prim-ministru Benyamin Netanyahu.
Vineri, Biden va vizita Spitalul Augusta Victoria de pe Muntele Măslinilor din Ierusalimul de Est, o piatră de temelie a sistemului de sănătate palestinian care colaborează cu furnizorii israelieni de servicii medicale. Acolo, președintele SUA va anunța finanțarea americană pentru sistemul spitalicesc din Ierusalimul de Est, precum și finanțarea din partea altor state din Golf.
Biden se va deplasa apoi la Bethleem pentru a se întâlni cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, după care va anunța mai multe măsuri pe care SUA și Israelul intenționează să le ia pentru a consolida Autoritatea Palestiniană.
După întâlnirea cu Abbas, Biden se va deplasa direct în Arabia Saudită, unde este programat să participe sâmbătă la summitul CCG+3 cu liderii Consiliului de Cooperare al Golfului, inclusiv reprezentanți din Qatar, Iordania și Irak. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: