ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Premierul israelian: Vizita lui Biden este istorică

Prim-ministrul israelian Yair Lapid l-a întâmpinat astăzi, miercuri, pe președintele american Joe Biden în cadrul unei ceremonii de stat la Aeroportul Internațional Ben-Gurion, în prezența președintelui Isaac Herzog, a prim-ministrului supleant Naftali Bennett, a miniștrilor și a altor demnitari.

Cu această ocazie, primul ministru Yair Lapida declarat:”Domnule președinte, aceasta este atât o vizită istorică, cât și una profund personală. Este istorică pentru că exprimă legătura de neîntrerupt dintre cele două țări ale noastre. Angajamentul nostru față de valorile comune: democrație, libertate și dreptul poporului evreu la un stat propriu.
Este, de asemenea, o vizită personală, pentru că relația ta cu Israelul a fost întotdeauna personală. Te-ai definit cândva ca sionist. Ai spus că nu trebuie să fii evreu pentru a fi sionist. Ai avut dreptate și, în cazul tău, este vorba de un mare sionist și unul dintre cei mai buni prieteni pe care i-a cunoscut Israelul vreodată.
Nu ai fost aici de câțiva ani, așa că în următoarele două zile, vei vedea cum a crescut și s-a dezvoltat Israelul. Vei vedea puterea și inteligența armatei israeliene, creativitatea națiunii, diversitatea societății israeliene.
Israelul este o țară care reunește trecutul, prezentul și viitorul. Cu doar câteva clipe în urmă, avionul tău a zburat deasupra locului unde regele Saul a căutat măgarii tatălui său, deasupra acoperișului regelui David, deasupra palmierului sub care stătea profeta Debora.
De asemenea, ați zburat peste industrii de înaltă tehnologie de vârf din lume, peste agricultura care ajută la îmbunătățirea securității alimentare pe tot globul, deasupra universităților și institutelor de cercetare unde oamenii de știință israelieni, inclusiv câștigătorii premiului Nobel – conduc cercetări revoluționare.
În timpul vizitei, vom discuta chestiuni de securitate națională.Vom discuta despre construirea unei noi arhitecturi de securitate și economie cu națiunile din Orientul Mijlociu, în urma Acordurilor Avraam și a realizărilor Summit-ului de la Negev.
Și vom discuta despre necesitatea reînnoirii unei coaliții globale puternice care va opri programul nuclear iranian.
Va fi timp pentru toate astea.
Chiar acum, suntem pur și simplu bucuroși să vă vedem, domnule președinte. Bucuria simplă, autentică, adusă de a revedea un prieten bun.
Domnule președinte, bun venit în Israel”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d