ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Președintele american Biden a sosit în Israel

Președintele american Joe Biden a sosit în Israel astăzi, miercuri după-amiază, pentru o vizită oficială de două zile, apoi va zbura în Arabia Saudită cu un zbor istoric de la Tel Aviv la Jeddah.

Joe Biden a fost întâmpinat de președintele Yitzhak Herzog, prim-ministrul Yair Lapid și viceprim-ministrul Naftali Bennett la o recepție pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.
Președintele american va vizita apoi Memorialul Holocaustului Yad Vashem din Ierusalim însoțit de omologul său israelian și de prim-ministru.

„Este o onoare să stau din nou alături de prieteni și să vizitez statul independent evreiesc Israel”, a spus președintele Biden la începutul declarațiilor sale la aterizare.
El a repetat o vorbă care îi place: „Nu trebuie să fii evreu pentru a fi sionist”.
„Orice șansă de a te întoarce în această mare țară, unde rădăcinile străvechi ale poporului evreu datează din vremurile biblice, este o binecuvântare, deoarece legătura dintre poporul israelian și poporul american este adâncă. Generație după generație, acea conexiune crește. Investim unul în celălalt, visăm împreună, facem parte din ceea ce a fost întotdeauna: obiectivul pe care îl avem amândoi”, a spus el.
„Și acum, în calitate de președinte, sunt mândru să spun că relația noastră este mai profundă și mai puternică decât a fost vreodată. Cu această vizită, ne consolidăm și mai mult conexiunile. Am reafirmat angajamentul de neclintit al Statelor Unite față de securitatea Israelului, inclusiv parteneriatul cu Israelul pentru cele mai de ultimă oră sisteme de apărare din lume”, a subliniat Biden.
El a mai spuscă vizita sa este o oportunitate pentru „o pace mai amplă, o mai mare stabilitate, o mai mare conexiune pentru toți oamenii din regiune”, deși a recunoscut că soluția în două state nu va fi atinsă într-un „termen apropiat”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: