Președintele israelian, omologului său american: „Bine ai venit acasă”

Președintele israelian Isaac Herzog l-a întâmpinat pe președintele american Joe Biden la sosirea sa în Israel miercuri după-amiază.

„Domnule președinte, bun venit în Israel, fratele nostru Iosif!” a spus președintele Herzog.
„Poporul Israelului vă întâmpină în Țara Sfântă cu brațele deschise și inimile bucuroase, ca Iosif, fiul lui Iacov, care și-a căutat frații. Aici, domnule președinte, sunteți cu adevărat în familie. Asemenea lui Iosif biblic, sunteți un vizionar și un lider, angajat să promoveze Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu, lumea în general și Statul Israel.
„Această vizită istorică reflectă parteneriatul profund pe care națiunile noastre îl împărtășesc: un parteneriat înrădăcinat în angajamentul nostru comun față de democrație, justiție și libertate, toleranță, securitate și pace. Statul Israel în care tocmai ați sosit este o națiune de succes, inovatoare, care contribuie la tikkun olam (repararea lumii), la vindecarea lumii — prin știință și medicină, tehnologia apei și alimentelor, inovarea climatică și multe altele.
„Domnule președinte, ați fost un prieten adevărat și un susținător ferm al Israelului și al poporului evreu, al securității și bunăstării noastre, toată viața dumneavoastră. În această vizită, veți discuta despre provocările de securitate care provin direct din Iran și împuterniciții săi, amenințând Israelul și vecinii săi și punând în pericol regiunea noastră. Prima dvs. călătorie aici, în 1973, a avut loc cu doar câteva săptămâni înainte de a izbucni un război teribil. Astăzi, vânturi de pace sufla din Africa de Nord, peste Mediterana, până în Golf.
Această călătorie, domnule Președinte, este călătoria ta de pace din Israel în Arabia Saudită, din Țara Sfântă până în Hejaz.
Sper și mă rog să contribuie la promovarea unei viziuni regionale de prosperitate, integrare, pace și securitate pentru întregul nostruregiune.
Dragă prieten, bine ai venit în Israel, bine ai venit acasă”, a încheiat președintele Herzog. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: