ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Ierusalim: Președintele israelian l-a decorat pe Biden cu Medalia de Onoare

Președintele israelian Isaac Herzog a găzduit joi după-amiază, la Ierusalim, o ceremonie de omagiere a președintelui Joe Biden și de înmânare a Medaliei de Onoare a președintelui israelian.În cadrul ceremoniei, la care a participat și premierul Yair Lapid, președintele Herzog l-a numit pe Biden ca fiind un „prieten de-o viață al Israelului” și a evidențiat „susținerea” de către acesta a parteneriatului SUA-Israel.

„Ați fost un prieten credincios, pe viață, al statului Israel și al poporului evreu. Neobosita dvs. pledoarie în favoarea parteneriatului durabil SUA-Israel, în cuvinte și în fapte, a rezistat cu adevărat testului timpului”, a spus Herzog.
„Călătoria dvs. pentru pace aici, în Orientul Mijlociu, vine la ora crucială a unei ordini mondiale contestate. Replicile pandemiei se ciocnesc cu războiul tragic din Ucraina, în timp ce extremismul deplasează dialogul, iar planeta noastră nu mai are timp. Cred că un parteneriat puternic și vibrant între SUA și Israel a fost rareori mai necesar pentru țările noastre, pentru Orientul Mijlociu și pentru stabilitatea și durabilitatea globală, pentru pace și prosperitate, pentru democrație și decență.”
Subliniind ”Summitul Negev” din acest an și zborul direct al președintelui Biden de vineri din Israel în Arabia Saudită, Herzog și-a exprimat optimismul cu privire la posibila extindere a acordurilor Abraham.
„Un stat-națiune puternic și sigur al poporului evreu în Țara lui Israel, este esențial pentru siguranța și viitorul poporului evreu. Iar acum, avem oportunitatea, în mare parte datorită sprijinului administrației dumneavoastră și a Acordurilor Abraham, de a prevedea un pas înainte.”
„Împreună, putem crea nu doar un nou Orient Mijlociu, ci un Orient Mijlociu Reînnoitor: un ecosistem regional de pace durabilă.”
„Sub conducerea dumneavoastră, putem continua să transformăm regiunea noastră dintr-o sursă de tensiune globală într-o sursă de stabilitate și progres global. Orientul Mijlociu se poate transforma într-un punct de întâlnire pentru inovare climatică și cercetare medicală combinată, energie curată și schimburi pașnice între credințe și popoare. Aceasta este binecuvântarea pe care o veți aduce în zilele următoare la întâlnirile pe care le veți avea la Riyadh.”
Referindu-se la Iran, Herzog a declarat că SUA „sunt unite în opoziția noastră față de teroarea Iranului și a reprezentanților săi, precum și față de dorința Iranului de a obține capacitatea de a se dota cu arme nucleare, care reprezintă cea mai mare amenințare pentru această regiune și, poate, pentru întreaga lume”.
„Știm că Statele Unite sunt angajate față de securitatea Israelului, așa cum ați reiterat pe parcursul acestei vizite. Acest lucru a fost subliniat în importanta Declarație comună de la Ierusalim pe care ați convenit-o astăzi cu prim-ministrul Lapid, care a fost un ecou al propriului dvs. angajament de fier și de nezdruncinat față de securitatea și bunăstarea Israelului. Apreciez poziția morală foarte clară a administrației dvs. împotriva tuturor formelor de antisemitism și de delegitimare a Israelului în întreaga lume. Vă mulțumesc că sunteți întotdeauna alături de noi”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: