ISRAELMAGAZIN

Israel – Cenzura militară dezvăluie: Armata israeliană folosește drone înarmate pentru a lovi ținte

După ani de zile în care a interzis jurnaliștilor să relateze că Israelul folosește drone armate pentru a lovi ținte, cenzura militară a armatei israeliene a anunțat că “s-a constatat că nu există niciun impediment în publicarea utilizării de drone de atac ca parte a activităților sale operaționale”.

În ultimul deceniu, utilizarea de către Israel a dronelor a crescut drastic, aproape fiecare operațiune militară implicând aceste dispozitive.
În timpul conflictului Israelului cu grupările teroriste din Gaza conduse de Hamas, din luna mai a anului trecut, dronele au jucat un rol semnificativ în Operațiunea “Gardianul Zidurilor”, majoritatea acestora decolând de la baza aeriană Palmahim.
Potrivit datelor publicate de Țahal (armata israeliană), 643 de misiuni au fost efectuate de drone pentru un total de 132,6 ore de zbor în cele 11 zile de război cu grupările teroriste din Fâșia Gaza.
Există sute de drone în hangarele Forțelor Aeriene israeliene din întreaga țară, de la dronele comerciale DJI la dronele de recunoaștere Skylarks (care sunt cunoscute pentru că se prăbușesc în Gaza sau în nord) și până la dronele de atac, cum ar fi Zik (Hermes 450), Shoval (Heron 900) și Eitan (Heron TP). / Anima News

Lasă un răspuns

%d