LUMEA DE AZIMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

SUA: Președintele Biden are dureri de gât și dureri de corp, dar simptomele COVID se ameliorează (medic)

Simptomele COVID-19 ale președintelui Joe Biden continuă să se amelioreze și includ acum dureri de gât “mai puțin supărătoare”, secreții nazale, tuse slabă și dureri de corp, a declarat sâmbătă, într-o notă, medicul său, dr. Kevin O’Connor.

Plămânii lui Biden rămân limpezi, iar saturația oxigenului “continuă să fie excelentă la aerul din cameră”, a precizat medicul.
Biden, în vârstă de 79 de ani, a fost testat pozitiv pentru COVID joi, când Casa Albă a declarat că acesta prezenta simptome ușoare. Diagnosticul său a venit în condițiile în care o subvariantă foarte contagioasă a coronavirusului determină un nou val de cazuri în Statele Unite.
Cel mai probabil, Biden are acea variantă BA5, a spus O’Connor.
“Președintele continuă să tolereze bine tratamentul. Vom continua PAXLOVID așa cum am planificat”, a spus el, referindu-se la medicamentul antiviral Pfizer Inc (PFE.N) pe care îl ia președintele.
Casa Albă a căutat să sublinieze capacitatea lui Biden de a trece cu bine peste boala sa.
Joi, aceasta a publicat o înregistrare video în care președintele îi asigură pe americani că se simte bine, iar vineri a participat la întâlniri virtuale cu personalul Casei Albe.
Programul său nu a indicat niciun eveniment prezidențial în weekend. Soția președintelui, prima doamnă Jill Biden, se află la casa lor din Wilmington, Delaware. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d