Vizită oficială de excepție: Șeful Statului Major al armatei israeliene în Maroc

Generalul-locotenent Aviv Kochavi, șeful Statului Major al armatei israeliene a efectuat o vizită istorică în Maroc, în cadrul căreia a vizitat, printre altele, baza aeriană “Ben Grier” a Forțelor Armate Regale Marocane și cartierele în care s-a dezvoltat comunitatea evreiască din această țară.

Aceasta este prima vizită publică efectuată vreodată de cel mai înalt reprezentant militar al Israelului în statul arab. Vizita de trei zile a lui Kochavi a fost găzduită de ministrul marocan al Apărării, Abdellatif Loudiyi, și de comandantul armatei, generalul-locotenent Belkbhir El-Farouk.

Kochavi a fost însoțit de șeful Diviziei de cercetare a serviciilor de informații a armatei israeliene, generalul de brigadă Amit Sa’ar.
Presa locală a relatat că discuțiile lui Kochavi cu oficialii marocani au abordat, de asemenea, influența Iranului în regiune.
Luna trecută, oficiali militari israelieni au participat în calitate de observatori la un exercițiu militar major în Maroc, la care au participat trupe din SUA, Franța, Italia, Olanda, Ciad, Brazilia, Marea Britanie și altele.
Marocul a fost a patra țară arabă care a normalizat relațiile cu Israelul în 2020 în cadrul acordurilor Abraham, după Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Sudan.
Măsura a fost criticată de liderii palestinieni ca fiind o “lovitură de cuțit în spate”. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: