ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINROMÂNIA

Acord istoric Israel- România: Supraviețuitorii Holocaustului din România vor fi recunoscuți ca având dreptul la pensie

Într-o postare făcută astăzi pe contul său Facebook, primul ministru israelian Yair Lapid, a declarat: ”Ministrul Egalității Sociale, Merav Cohen și cu mine, suntem încântați să anunțăm astăzi un acord istoric între Autoritatea pentru Supraviețuitorii Holocaustului și Asigurările Naționale din România – în temeiul căruia supraviețuitorilor Holocaustului din România li se va recunoaște drept la pensie în Israel.

În calitate de fiu al unui supraviețuitor al Holocaustului, sunt încântat de semnarea acestui acord important. Statul Israel ar trebui să facă totul pentru ca supraviețuitorii Holocaustului să poată trăi aici în țară cu demnitatea pe care o merită.
Astăzi corectăm o nedreptate veche de zeci de ani. Aceasta este datoria noastră de bază ca societate – să ne asigurăm că supraviețuitorii își trăiesc tot restul vieții cât mai bine. Mulțumesc ministrului pentru Egalitate socială, Merav Cohen, președintelui Centrului pentru organizațiile supraviețuitorilor Holocaustului, prietena mea Colette Avital și tuturor partenerilor”. (Anima News)

Colette Avital

Lasă un răspuns

%d