ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINSocial - EconomicSTIL DE VIAȚĂ

Israel: Rebeliune împotriva costului vieții? Marile lanțuri de supermarketuri spun NU majorării prețurilor

Lanțul israelian de supermarketuri Victory a anunțat duminică că nu va aproba creșterile de prețuri planificate de principalul importator israelian Diplomat, urmând exemplul lui Shufersal, care a declarat vineri că se va opune prin veto majorărilor de prețuri.

Directorul general al Victory, Eyal Ravid, a declarat, printre altele, că va reduce spațiul de depozitare pentru marile companii și va înlocui mărcile importate cu alternative locale.
„Rețeaua Victory nu va aproba nicio creștere de preț de la niciun furnizor în viitorul apropiat”, a scris Eyal Ravid pe contul său de Facebook.
„În plus, am ordonat operațiunii de reducere a rafturilor pentru marile companii care vor să crească prețurile și am decis să acord prioritate micilor furnizori locali în detrimentul mărcilor scumpe de import”, a adăugat el, subliniind că o astfel de schimbare a fost deja în vigoare în categoria ciocolatei de la cazul de salmonella din fabricile Strauss.
„Am plasat dealeri în toată lumea care ajută Victory să înființeze canale paralele de import, inclusiv mărci internaționale, pentru a concura cu importatorii tradiționali care practică prețuri prea mari”, a spus el.
Ravid a subliniat că adevărata putere se află în mâinile consumatorilor: „De ani de zile spun că soluția la costul vieții se află în mâinile consumatorilor. La Victory, facem tot ce ne stă în putință pentru a lupta împotriva costului vieții, dar acum depinde de consumator să evite să cumpere mereu marile mărci și să le favorizeze pe celelalte. Dacă acest lucru se va întâmpla, putem avea o adevărată revoluție, ca în Europa și în SUA.
În prezent, se desfășoară o adevărată luptă între gigantul israelian de import Diplomat, care a anunțat săptămâna trecută că va crește prețurile, și cele două mari lanțuri de supermarketuri care se opun.
”Diplomat” a amenințat că își va suspenda livrările de mărfuri dacă majorarea prețurilor nu va fi aprobată de către retaileri. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: