ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂ

Israelul va accelera crearea unei zone industriale comune cu Iordania

Israelul a declarat că va accelera procesul de înființare a unei zone industriale comune cu Iordania.
Decizia de a accelera construcția și operarea parcului Jordan Gateway a fost luată pentru a spori cooperarea cu Iordania, a adăugat guvernul.

Proiectul a fost propus pentru prima dată în timpul discuțiilor privind Tratatul de pace Iordania-Israel, semnat în 1994. Detaliile finale ale inițiativei au fost abordate săptămâna trecută în timpul vizitei lui Lapid la Amman, unde s-a întâlnit cu regele Abdullah al II-lea (foto).
„La douăzeci și opt de ani de la acordul de pace cu Iordania, facem încă un pas înainte în relațiile de bună vecinătate dintre cele două țări ale noastre”, a declarat premierul israelian Yair Lapid.
„Acesta este un progres care va contribui în mare măsură la dezvoltarea și consolidarea regiunii. Ultimele detalii privind această inițiativă au fost abordate săptămâna trecută în timpul vizitei mele cu regele Abdullah al II-lea la Amman.”
Lapid a declarat că inițiativa va crește numărul locurilor de muncă în ambele țări, va avansa relațiile economice și diplomatice și va consolida pacea și prietenia dintre Iordania și Israel.
„Aceasta este o zonă industrială comună la graniță. Aceasta va permite antreprenorilor și oamenilor de afaceri israelieni și iordanieni să comunice direct. Va produce inițiative comune în domeniul comerțului, al tehnologiei și al industriei locale.”
Decizia include avansarea funcționării terminalului Jordan Gateway Park pentru pietoni, care va fi, de asemenea, un punct de trecere pentru antreprenorii interesați de inițiativă și de zona industrială de pe partea iordaniană.
Autoritatea Aeroporturilor din Israel va construi și va opera terminalul Jordan Gateway Park, sub rezerva acordurilor bugetare și a aprobării Comisiei economice a Knessetului.
Acesta va include o facilitate pentru găzduirea executivilor și a oaspeților care sosesc din Iordania în scopuri de afaceri.
Construcția imediată a unei facilități de intrare și a structurilor necesare pentru operarea parcului va fi evaluată în timp ce se vor aloca resurse pentru finalizare, a adăugat guvernul. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: