ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Israel: Ambasadorul SUA în Israel a încercat să-l convingă pe Netanyahu să treacă prin Parlament scutirea de vize / Care a fost reacția șefului opoziției

Ambasadorul SUA în Israel, Tom Nides, a avut o întrevedere de urgență cu liderul opoziției Benjamin Netanyahu, căruia i-a cerut să lase deoparte dezacordurile politice în favoarea legislației pentru programul american de scutire de vize pentru israelieni, a informat marți seară News 12.

Nides l-a îndemnat pe Netanyahu să fie de acord să adopte legile blocate în Knesset (Parlamentul israelian) din cauza neînțelegerilor dintre opoziție și coaliție, adică să convoace Knessetul în perioada electorală, astfel încât israelienii să poată intra în SUA fără viză de la începutul anului viitor.
Dar Netanyahu nu a fost convins și nu a dat un răspuns final.
În numele ministrului israelian de Interne, Ayelet Shaked, s-a raportat că procesul ar putea fi lansat dacă Likud, partidul lui Netanyahu, va înceta refuzul.
Likud a declarat în replică: Conform legislației americane, aprobarea vizelor israeliene poate fi acordată doar într-un an. Legislația necesară în Israel nici măcar nu a ajuns pe masa Knessetului, iar în acest stadiu include o cerere americană de invadare a vieții private a cetățenilor israelieni, care este inacceptabilă pentru noi. Odată ce vom forma un guvern stabil, Likud va aduce legislația responsabilă necesară și va finaliza procesul până în martie 2023, astfel încât acordarea vizelor să nu fie amânată nici măcar o zi. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: