ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Israel: Panică în Tel Aviv, după un incident cu focuri de armă pe stada Dizengof

Momente de panică marți seara în metropola israeliană Tel Aviv, după ce s-au auzit focuri de armă pe strada Dizengoff.

Poliția a declarat că în acest moment nu există victime, iar contextul incidentului este aparent criminal.
O primă anchetă a scos la iveală faptul că doi motocicliști au tras asupra unui vehicul. Forțele de poliție au fost chemate la fața locului și au deschis o anchetă cu privire la circumstanțele incidentului, în timpul căruia au arestat doi suspecți. Ulterior, s-a dovedit că nu au fost implicați în incident și, prin urmare, au fost eliberați.
Un locuitor din Tel Aviv care locuiește în apropierea locului în care a avut loc incidentul a declarat ziariștilor: „Ca o halucinație, dintr-o dată auzim explozii în mijlocul sufrageriei. Am auzit șapte explozii și apoi ne-am dat seama că sunt împușcături”.
Incidentul a avut loc în umbra tensiunilor de securitate după arestarea șefului Jihadului Islamic din Shomron, Bassam al-Sa’adi, și a ginerelui său, Ashraf Jad’a, luni seară la Jenin, și a temerii de represalii din partea grupării teroriste.
Jihadul islamic a făcut apel la toate facțiunile să „acționeze cu toată puterea lor pentru a întări intifada arzătoare și pentru a înfrunta soldații ocupației”.
Organizația teroristă a mai spus că „vom continua cu linia jihadului și a rezistenței, apărându-ne poporul, până când ne vom obține libertatea. Conflictul cu ocupația arde cu voința și determinarea poporului nostru. Arestarea lui al-Sa’adi nu va opri confruntarea, tabăra Jenin va rămâne un coșmar pentru soldații de ocupație și un simbol al rezistenței”.
În aprilie anul trecut, trei persoane au fost ucise și 12 au fost rănite într-un atac cu împușcături pe strada Dizengoff din Tel Aviv, la aproximativ 200 de metri de locul în care a avut loc atacul din 2016. Teroristul care a efectuat incidentul a fost lichidat la finalul unei urmăriri a poliției. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: