ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Fâșia Gaza: Cinci copii uciși și alți 15 civili răniți de o rachetă trasă de Jihadul Islamic, care a căzut pe teritoriul palestinian / Armata israeliană a publicat videoclipul atacului eșuat (VIDEO)

Armata israeliană a publicat duminică un videoclip care arată o rachetă eșuată trasă aseară de Jihadului Islamic din Fâșia Gaza, care aparent a ucis câțiva copii palestinieni.

Cinci copii au fost uciși și alți 15 civili au fost răniți într-o moschee de o rachetă trasă de Jihadul Islamic, care a căzut însă pe teritoriul Fâșiei Gazei, potrivit unei surse de securitate israeliene.
Videoclipul arată un baraj de rachete lansate spre Israel din Gaza, dintre care una aterizează pe teritoriul palestinian.

Anterior, unele rapoarte postate pe rețelele de socializare de către palestinieni au făcut referire la un “masacru de copii” în moscheea “Emad Akel” din tabăra de refugiați Jabalya, acuzând armata israeliană că se află în spatele acestui atac.
Armata israeliană, Țahal, a reacționat rapid spunând că în ultimele ore nu au fost efectuate lovituri ale armatei în zonă și că, în urma verificărilor, moartea copiilor a fost cauzată de un atac eșuat cu rachete îndreptat spre Tel Aviv.
“Acest incident este un exemplu al răului cauzat de Jihadul Islamic populației din Fâșia Gaza, iar Israelul deplânge orice rău cauzat unor oameni nevinovați. După verificarea circumstanțelor evenimentului, pagubele provocate în zonă și victimele civile se dovedesc a fi rezultatul unei lansări eșuate de rachete de către organizația teroristă Jihadul Islamic”, a precizat Țahal într-un comunicat.
“În ultimele două zile, Jihadul Islamic a lansat peste 400 de rachete fără discriminare asupra Israelului. Acest eveniment tragic este rezultatul strategiei și acțiunilor organizației teroriste Jihadul Islamic, care folosește zone civile dens populate pentru a-și desfășura activitățile teroriste, punând în pericol viețile locuitorilor din Gaza”, se mai arată în declarație. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d