ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Hamas face presiuni asupra Jihadului Islamic pentru a accepta armistițiul cu Israelul

Liderii Hamas exercită presiuni asupra organizației Jihadul Islamic pentru a accepta un armistițiu care ar pune capăt actualei runde de lupte cu Israelul, au declarat duminică surse palestiniene.

Egiptul, Qatar și Națiunile Unite și-au intensificat în ultimele 24 de ore eforturile pentru a ajunge la un armistițiu în Fâșia Gaza, au declarat sursele.
Liderul Hamas, Ismail Haniye, a declarat că se fac eforturi „24 de ore din 24” pentru „a ne proteja poporul și a opri agresiunea [israeliană]”.
Haniye a contactat mediatori egipteni, qatarezi și ONU în cadrul eforturilor de a obține o încetare a focului.
Site-ul palestinian Quds Network a citat surse anonime din Fâșia Gaza care au declarat că Jihadul Islamic a respins propunerea de armistițiu cu Israelul.
Potrivit surselor, Jihadul Islamic a refuzat să răspundă la apelurile egiptenilor de a discuta o propunere de armistițiu.
Sursele au afirmat că mediatorii au propus un „armistițiu umanitar” ca parte a încercărilor în curs de desfășurare pentru a pune capăt luptelor. Cu toate acestea, uciderea comandantului militar de rang înalt al Jihadului Islamic, Khaled Mansour, sâmbătă seara, a anulat aceste eforturi, au adăugat sursele.
Anterior, un oficial de rang înalt al Jihadului Islamic, Mohammed al-Hindi, a declarat că au avut loc contacte cu mediatorii, în special cu Egiptul și ONU, pentru a discuta perspectivele de a se ajunge la un armistițiu.
Abu Hamza, purtătorul de cuvânt al brațului armat al Jihadului Islamic, Brigăzile Al-Quds, a declarat în a treia zi de lupte că grupul său nu și-a folosit încă toate capacitățile de rachete. El a spus că Jihadul Islamic este încă capabil să provoace durere Israelului. De asemenea, el a făcut apel la toți palestinienii din Cisiordania și la arabii israelieni să se alăture luptei împotriva Israelului prin lansarea unei „revolte masive” pentru a alunga „inamicul din toată Palestina”.
La rândul său, Autoritatea Palestiniană a declarat că președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, își continuă eforturile cu părțile regionale și internaționale pentru „a opri escaladarea israeliană care vizează poporul palestinian și locurile sfinte islamice și creștine ale acestuia”.
Purtătorul de cuvânt prezidențial al AP, Nabil Abu Rudaineh, a făcut apel la Consiliul de Securitate al ONU să „își asume responsabilitățile pentru a pune capăt agresiunii”. El a îndemnat administrația americană și comunitatea internațională să intervină pentru a opri luptele „înainte de a fi prea târziu”.
Premierul Autorității Palestiniene, Mohammad Shtayyeh, a declarat în timpul unei conferințe de presă la Ramallah că Abbas l-a instruit pe trimisul palestinian la ONU să solicite o sesiune specială a Consiliului de Securitate pentru a opri ofensiva militară israeliană în Fâșia Gaza.
Shtayyeh a cerut Consiliului de Securitate să emită o rezoluție prin care să solicite asigurarea protecției poporului palestinian. „Vrem mai mult decât o condamnare din partea Consiliului”, a spus el. „Aceasta este a treia zi a agresiunii israeliene asupra poporului nostru din Fâșia Gaza, care a dus la martiriul a 31 de persoane și la sute de răniți, precum și la multe distrugeri.”
Shtayyeh a criticat vizitele evreilor pe Muntele Templului și „incursiunile” militare israeliene în tabăra de refugiați din Jenin și a declarat că aceste „crime vor fi adăugate la dosarele depuse la Curtea Penală Internațională”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: