ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Israel / Fâșia Gaza: Consiliul de Securitate al ONU va organiza luni o reuniune de urgență / Israel nu a obținut sprijinul Emiratelor Arabe Unite și al Arabiei Saudite

Consiliul de Securitate al ONU va avea luni o reuniune de urgență cu ușile închise pentru a discuta despre escaladarea violențelor din ultimele zile între Israel și Jihadul Islamic Palestinian în Fâșia Gaza, a declarat ambasadorul palestinian la ONU, Riyad Mansour.

Întâlnirea a fost solicitată de Emiratele Arabe Unite – membru al Consiliului de Securitate al ONU -, precum și de China, Franța, Irlanda și Norvegia, a declarat Afra Mahash al-Hameli, director de comunicare strategică la Ministerul de Externe al Emiratelor Arabe Unite.
„Emiratele Arabe Unite au subliniat necesitatea de a restabili calmul în Fâșia Gaza, de a reduce escaladarea și de a păstra viețile civililor”, se arată într-un comunicat, precizând că Abu Dhabi „își exprimă profunda îngrijorare cu privire la actuala escaladare și face apel la cea mai mare reținere, pentru a evita să fie antrenată la noi niveluri de violență și instabilitate”.
În timpul reuniunii de luni, membrii Consiliului de Securitate vor discuta „evoluțiile actuale și modalitățile de a sprijini eforturile internaționale pentru a obține o pace cuprinzătoare și echitabilă”, a declarat înaltul oficial emiratez.
Israelul a efectuat mai multe lovituri în Gaza, vizând Jihadul Islamic, în cadrul unei operațiuni lansate vineri pentru a aborda ceea ce oficialii israelieni au declarat că este o amenințare concretă și iminentă a grupului terorist la adresa comunităților din sudul țării.
Jihadul Islamic a lansat peste 580 de rachete asupra Israelului începând de vineri, a anunțat duminică armata.
Potrivit Channel 12, Israelul a încercat în ultimele zile să obțină sprijinul Emiratelor Arabe Unite, cu care a normalizat relațiile în 2020, și al Arabiei Saudite, cu care statul evreu a dezvoltat în mod discret o relație neoficială în ultimii ani, dar fără succes. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: