Jihadul islamic afirmă că a tras rachete spre Ierusalim, Israelul se teme de tensiuni de Tisha B’Av

Aripa armată a Jihadului Islamic a declarat duminică că a tras rachete spre Ierusalim, la scurt timp după ce sirenele au sunat în zonă, potrivit armatei israeliene.

“Cu puțin timp în urmă, am tras rachete spre Ierusalim”, au anunțat brigăzile Al-Quds într-un comunicat.
Este pentru prima dată când au fost trase proiectile spre Ierusalim de la începutul escaladării armate în curs cu Israelul în Fâșia Gaza.
Tensiunile sunt în creștere la Ierusalim, în contextul în care mii de evrei sunt așteptați să viziteze duminică Muntele Templului din Orașul Vechi pentru postul Tisha B’Av (9 din luna Av), care comemorează distrugerea templelor în urmă cu peste 2000 de ani.
Autoritățile se tem, de asemenea, de ciocniri cu palestinienii, pe fundalul operațiunii militare declanșate de Țahal în Fâșia Gaza în acest weekend.
Printre pelerinii care plănuiesc să viziteze situl se numără și deputatul de extremă dreapta Itamar Ben Gvir. El a declarat că vizita sa a fost coordonată cu o săptămână înainte cu poliția israeliană și cu paza Knessetului, insistând că tensiunile crescânde legate de operațiunea Țahal în Gaza nu îi vor schimba planurile.
“Nu trebuie să cedăm în fața jihadului și a terorii, noi suntem proprietarii statului Israel și cu cât simțim și acționăm mai mult în consecință, cu atât mai mult dușmanii noștri vor înțelege mesajul”, a declarat Ben Gvir într-un comunicat.
La începutul acestei săptămâni, înainte de începerea operațiunii din Gaza, oficialii politici și de securitate erau îngrijorați de posibilele ciocniri pe Muntele Templului în timpul zilei de post.
Cu toate acestea, un oficial de rang înalt din biroul premierului Yair Lapid a declarat sâmbătă seara că “evenimentele de Tisha B’Av ar trebui să se desfășoare normal”.
Ministrul iordanian de Externe, Ayman Safadi, l-a avertizat sâmbătă pe emisarul ONU pentru Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, să împiedice “provocările” israeliene de duminică pe Muntele Templului.
Poliția a fost desfășurată în forță în Orașul Vechi și în jurul Muntelui Templului pentru a asigura securitatea sărbătorilor Tisha B’Av.
Postul Tisha B’Av a început sâmbătă seara și se va încheia duminică la căderea nopții. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: