LUMEA DE AZIMAGAZIN

Paris: Cântărețul evreu Daniel Levi a murit de cancer de colon la vârsta de 60 de ani (VIDEO)

Cântărețul francez Daniel Levi, născut într-o familie de evrei, care suferea de cancer la colon din 2019, a cedat, la vârsta de 60 de ani, în fața bolii.

Joi, 4 august, soția sa, Sandrine Aboukrat, a declarat că „timpul este scurt” și a făcut apel la „rugăciuni pentru vindecarea” soțului său. Dar, din păcate, după numai cteva zile, Daniel Levi a decedat.
Tată a trei copii din prima sa căsătorie, el a anunțat nașterea ultimei sale fiice într-o înregistrare video pe 15 iulie. „Sunt fericit să vă anunț că sunt tatăl unei fetițe încă de azi dimineață. Minunat. Mama ei se simte bine. Copilul se simte bine”, a spus artistul.
Daniel Lévi și-a început cariera la începutul anilor ’80, după ce a fost angajat ca pianist într-un club parizian. Datorită vocii sale de aur, a fost reperat imediat de studiourile Disney, care căutau un interpret pentru melodia tematică a desenului animat Aladdin. Duetul său cu Karine Costa, „Ce rêve bleu”, a marcat o întreagă generație în anii ’90.â

În 2000, cariera sa a luat o adevărată turnură cu musicalul „Cele zece porunci”, în regia lui Elie Chouraqui și Pascal Obispo. Daniel Levi îl interpretează pe Moise și cântă melodia „L’Envie d’aimer”, un disc care se va vinde în peste un milion de exemplare în Franța și va fi preluat chiar de Céline Dion, cu care va cânta în duet în cadrul unei apariții televizate. Succesul fenomenal al musicalului l-a adus pe artist în atenția publicului larg.

În 2021, Daniel Levi a lansat albumul „Grâce à toi”, o declarație de dragoste pentru soția sa Sandrine. Invitat în studiourile GGMO la i24NEWS în luna februarie a aceluiași an, el a mărturisit despre starea sa de sănătate: „Merge bine…[…] Avem darul minunat al vieții, așa că ne trezim în fiecare dimineață și spunem mulțumesc, Doamne”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d