ISRAELLUMEA ARABĂ

Ierusalim: 8 răniți într-un atac terorist în Orașul Vechi / Teroristul s-a predat

Opt persoane au fost rănite, dintre care două în stare gravă, într-un atac cu arme automate în Orașul Vechi din Ierusalim, duminică dimineața la ora 01.30.

Teroristul, Amir Sidawi (foto), a deschis focul asupra unui autobuz și a unei mașini private și a fugit de la fața locului. Șase ore mai târziu, s-a predat la una dintre secțiile de poliție din capitală cu pistolul pe care l-a folosit pentru a comite atacul.

„Poliția a fost informată despre un atac cu armă de foc asupra unui autobuz în apropiere de Mormântul lui David (…) poliția a izolat zona și caută un suspect care a fugit”, a precizat poliția.
Potrivit primelor informații, un terorist a deschis focul asupra unui autobuz pe strada Maale HaShalom, în apropiere de Zidul Plângerii, apoi a condus spre parcarea mormântului regelui David, în afara Porții Sionului, și a împușcat alte câteva persoane.
„Mă întorceam de la Zidul Plângerii. Autobuzul era plin de pasageri. M-am oprit în stația de autobuz de la Mormântul lui David. În acel moment, au început împușcăturile”, a declarat șoferul autobuzului, Daniel Kanievsky, unui mic grup de jurnaliști aflați la fața locului.
Opt persoane au fost evacuate la spital cu răni prin împușcare, dintre care două în stare gravă, trei în stare medie și alte trei cu răni ușoare.
Printre aceștia, o femeie însărcinată în vârstă de 35 de ani, care se afla într-o mașină din apropiere, a fost rănită în abdomen și se pare că viața ei este în pericol.
Potrivit spitalului Shaare Zedek, ea a născut de urgență, iar bebelușul se află într-o stare gravă, dar stabilă.
Premierul Yair Lapid a fost informat în cursul nopții despre atacul terorist, a declarat biroul său duminică dimineață. „Să știe toți cei care caută să ne facă rău că vor plăti un preț pentru orice rău cauzat civililor”, a spus el într-o declarație.
„Ierusalimul este capitala noastră și un centru turistic pentru toate religiile. Poliția și armata israeliană lucrează pentru a restabili calmul și securitatea în oraș”, a adăugat el, dorindu-le însănătoșire grabnică răniților.
Se pare că teroristul a așteptat sosirea autobuzului și a tras focuri de armă în timp ce pasagerii se urcau, înainte de a fugi pe jos în cartierul Silwan.
Potrivit unei surse din poliție, Sidawi este un cetățean israelian în vârstă de 26 de ani, rezident în cartierul Silwan din estul orașului, fără antecedente de securitate sau afiliere organizațională, care a fost eliberat din închisoare în 2020, după ce a ispășit opt ​​ani în închis pentru agresarea unei persoane pe motive penale.
Duminică dimimneață n jurul orei 4:00, poliția și Shin Bet au aflat identitatea lui Sidaway și au început să se pregătească să percheziționeze casa lui și casele membrilor familiei sale care locuiesc în zonă.
Teroristul a încercat să ceară ajutor rudelor sale, dar și-a dat seama că poliția se apropie de el, așa că dimineața a comandat un taxi până la secția de poliție Moriah, unde s-a predat. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: