ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Una dintre cele mai mari vedete israeliene, compozitorul și cântărețul Zvika Pick, autorul celebrului hit ”Diva”, a murit la vârsta de 72 de ani (VIDEO)

Zvika Pick, cântăreț, actor, compozitor, un artist cu sute de hituri de-a lungul deceniilor și considerat una dintre cele mai mari vedete din Israel, a murit astăzi, duminică, la vârsta de 72 de ani.

El a fost găsit mort în această dimineață în locuința sa din Ramat Hasharon (centru). Starea sa de sănătate se deteriorase deja semnificativ în ultimii ani, după un accident vascular cerebral în 2018.
A lăsat în urmă trei copii: Sharona și Daniela – soția regizorului american Quentin Tarantino din 2018 – care l-a urmat în cariera muzicală, și Benelli – medic.
Născut în orașul Wroclaw din Polonia, Henrik Pick a emigrat în Israel împreună cu părinții săi la vârsta de cinci ani. La o vârstă foarte fragedă a învățat să cânte la pian și, influențat de marile trupe rock din anii 1960, a început să cânte.
În 1971, a fost descoperit participând la versiunea israeliană a musicalului „Hair”, iar apoi a devenit una dintre cele mai mari vedete pop din Israel, compunându-și majoritatea melodiilor, multe dintre ele mari hituri.

În anii ’80 a trecut ușor în plan secundar, dar în anii ’90 a revenit, iar în 1998 a compus melodia „Diva” pentru Dana International, cu care candidatul israelian a câștigat concursul Eurovision de la Birmingham.

În 2018, într-un zbor de întoarcere de la Viena, în ajunul Zilei Independenței, Zvika Pick a suferit un accident vascular cerebral, după care a urmat o lungă perioadă de reabilitare.
„‘Muzica pătrunde în inimi’, cânta Zvika Pick, o frază care descrie cu exactitate cântecele și melodiile sale care au pătruns în inimile și cultura israeliană și au devenit o moștenire”, a declarat premierul israelian Yair Lapid, aducând un omagiu „unui artist revoluționar al generației sale, unul dintre pilonii pop-ului israelian”. (Anima News)

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: