LUMEA ARABĂLUMEA DE AZIMAGAZIN

Agresorul lui Salman Rushdie, suspectat de contacte cu Gardienii Revoluției / Oficial NATO: Agresiunea are toate caracteristicile unui atac „ghidat”

Bărbatul în vârstă de 24 de ani acuzat că l-a înjunghiat pe scriitorul Salman Rushdie vineri în nordul Statelor Unite a fost în contact direct cu membri ai Corpului Gardienilor Revoluției Islamice din Iran pe rețelele de socializare, au declarat pentru VICE World News oficiali din serviciile de informații europene și din Orientul Mijlociu.

Hadi Matar a fost acuzat de tentativă de omor după ce Rushdie, în vârstă de 75 de ani, a fost înjunghiat în mod repetat în Chautauqua, New York.
Duminică, fiul lui Rushdie, Zafar Rushdie, a declarat că tatăl său se află în stare critică, dar că a fost deconectat de la ventilator și că starea lui se îmbunătățește.
Un oficial NATO însărcinat cu combaterea terorismului într-o țară europeană a declarat că înjunghierea a avut toate caracteristicile unui atac „ghidat”, în care o agenție de informații incită un susținător să acționeze, fără sprijin direct sau implicare în atacul în sine.
„Comunicațiile sale trebuie să fie examinate îndeaproape”, a declarat oficialul NATO, care nu a fost autorizat să vorbească în mod oficial. „Investigațiile ulterioare vor dezvălui mai multe informații despre natura exactă a legăturilor.”
Nu există nicio dovadă că oficiali iranieni ar fi fost implicați în organizarea atacului împotriva lui Rushdie. Oficialii din domeniul securității care au confirmat contactul pe rețelele de socializare nu au dorit să ofere detalii despre natura comunicărilor, deoarece investigațiile sunt în curs de desfășurare.
Un oficial din cadrul serviciilor de informații din Orientul Mijlociu a declarat că este „clar” că, la un moment dat, înainte de atac, Matar a fost în contact cu „persoane direct legate de Forța Qods”, unitatea de elită a Gărzilor Revoluționare responsabilă cu operațiunile externe.
„Un bărbat de 24 de ani, născut în America, nu l-a desemnat de unul singur pe Salman Rushdie ca țintă”, a declarat oficialul serviciilor de informații din Orientul Mijlociu. „Chiar și un consumator avid de propagandă iraniană ar avea dificultăți în a găsi informații cu privire la Rushdie, printre toți ceilalți inamici desemnați de regim.”
Când a apărut în instanță sâmbătă, tânărul a pledat nevinovat la acuzațiile de tentativă de omor și agresiune. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d