ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Autoritatea Palestiniană a arestat doi membri ai Jihadului Islamic Palestinian

Forțele de securitate ale Autorității Palestiniene (AP) au arestat doi membri ai grupării teroriste Jihadul Islamic cu 17 kilograme de explozibili.

Explozibilii erau de „calitate inferioară”, dar cantitatea este considerată semnificativă, a precizat canalul 12 al televiziunii israeliene.
Cei doi suspecți, rezidenți din localitatea palestiniană Șhem, care sunt membri ai grupării teroriste palestiniene Jihadul Islamic, au fost interogați de serviciile de securitate ale AP cu privire la motivul pentru care se aflau acolo explozibilii și la modul în care intenționau să îi folosească.
Prezența tot mai mare a Jihadului Islamic Palestinian în Cisiordania este considerată o evoluție majoră în teritoriu, și asta de mai multe luni, se arată în raport.
În timp ce cândva era limitată la tabăra de refugiați din Jenin, influența grupării teroriste s-a extins și în alte zone, cum ar fi Șhem, Tulkarem și Qalqilya.
Această expansiune a influenței este finanțată de Iran și de gruparea teroristă proxy din Liban, Hezbollah, care aduce bani în zonă.
Săptămâna trecută, Israelul a lichidat un terorist căutat, Ibrahim Nabulsi, un comandant al Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa. Alte două persoane au fost ucise în schimbul de focuri de armă violent, în urma căruia aproximativ 40 de persoane ar fi fost rănite.
Această operațiune a avut loc la mai puțin de 48 de ore după ce o încetare a focului între Israel și Jihadul Islamic Palestinian a încheiat trei zile de conflict armat în Fâșia Gaza și în jurul acesteia.
Brigada Martirilor Al-Aqsa este o coaliție de grupuri armate legate de partidul Fatah, aflat la putere în cadrul Autorității Palestiniene. Gruparea teroristă a comis atacuri comune cu Jihadul Islamic Palestinian în Cisiordania.
Jihadul islamic palestinian a avertizat că conflictul ar putea fi reluat dacă Israelul nu acceptă să elibereze doi dintre membrii săi încarcerați în prezent în statul evreu. Cu toate acestea, niciunul dintre cei doi indivizi nu a fost încă eliberat.
Acordul de încetare a focului, negociat cu asistență egipteană, a pus capăt la trei zile de lupte care au început când loviturile israeliene au lichidat un comandant cheie al Jihadului Islamic. Teroriștii palestinieni au lansat apoi peste 1.000 de rachete asupra teritoriului israelian, în timp ce armata a lovit ținte ale Jihadului Islamic și a ucis un alt lider al organizației susținute de Iran în Gaza.
Conflictul a urmat arestării de către armata israeliană a liderului palestinian al Jihadului Islamic Bassam Saadi în Cisiordania, în timpul unui raid în Jenin, ceea ce a dus la amenințări de represalii teroriste din partea grupării.
Tensiunile rămân ridicate în Cisiordania, în timp ce forțele de securitate israeliene și-au intensificat raidurile și operațiunile, în urma valului de atacuri teroriste din Israel, soldate cu 19 morți la începutul acestui an. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: