ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

CONTACT

Ierusalim: Cancelarul german a discutat cu premierul israelian, după șocantele declarații despre „Holocaust” făcute de Mahmud Abbas la Berlin

Prim-ministrul israelian Yair Lapid a discutat telefonic astăzi, joi, cu cancelarul german Olaf Scholz. La începutul conversației, cancelarul german a subliniat că respinge și condamnă cuvintele președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, și că este important să clarifice acest lucru personal, dar și public, în fața premierului israelian.

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acuzat Israelul că a comis „50 de holocausturi” împotriva palestinienilor de-a lungul anilor, în cadrul unei conferințe de presă cu cancelarul german Olaf Scholz, marți, la Berlin, înainte de a-și retrage remarcile după un val de proteste.
„Din 1947, Israelul a comis 50 de masacre în 50 de sate palestiniene, 50 de holocausturi”, a spus el, „Până acum, în fiecare zi avem morți din cauza armatei israeliene. Solicitarea noastră este „destul”.
„Sunt dezgustat de remarcile scandaloase ale președintelui palestinian Mahmoud Abbas. Pentru noi, germanii, în special, orice relativizare a Holocaustului este intolerabilă și inacceptabilă”, a scris miercuri pe Twitter șeful guvernului german.
Scholz însuși a fost criticat, mai ales de opoziția conservatoare și de unele mass-media, pentru că nu a reacționat imediat la declarațiile lui Abbas.
„Abbas relativizează Holocaustul… iar Scholz tace”, a titrat cotidianul popular Bild pe site-ul său.
La rândul său, Yair Lapid a denunțat „o rușine morală” și „o minciună monstruoasă”. „Istoria nu-l va ierta niciodată” pe dl Abbas, a spus el.
Prim-ministrul Lapid i-a mulțumit lui Scholz, în calitate de prim-ministru al Israelului și de fiu al supraviețuitorilor Holocaustului.
Cei doi bărbați au subliniat importanța legăturilor dintre Israel și Germania și au convenit să continue cooperarea dintre cele două țări în diverse domenii.
Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre problema nucleară iraniană. Prim-ministrul a reiterat opoziția Israelului față de o revenire la acordul nuclear și necesitatea ca Europa să trimită un mesaj clar și fără echivoc că nu vor mai exista concesii față de Iran.
Premierul Lapid a adăugat că Europa trebuie să se opună ca Iranul să câștige timp în negocieri.
Cei doi bărbați au convenit să se întâlnească în curând. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: