ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA ARABĂLUMEA DE AZIMAGAZIN

Moscova: Un general palestinian discută despre cooperarea militară cu adjunctul ministrului rus al Apărării

Un oficial rus de rang înalt s-a întâlnit cu comandantul forțelor de securitate palestiniene pentru discuții privind cooperarea militară și schimbul de informații, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

Oficialul a declarat că ministrul adjunct al apărării, Alexander Fomin, a purtat discuții cu generalul Autorității Palestiniene Nidal Abu Dukhan, în marja unei conferințe de securitate organizate în paralel cu forumul rus „Army-2022”.
Discuțiile au loc în contextul în care Moscova încearcă să își tempereze aliații din întreaga lume, la aproape șase luni de la invazia sa în Ucraina, pentru a contracara ceea ce președintele Vladimir Putin a descris într-un discurs din această săptămână drept „hegemonie occidentală și neocolonialism”.
În mod tradițional, Rusia a avut relații bune cu palestinienii și sprijină demersul acestora de a obține statutul de stat. Cu toate acestea, ea evită să ia măsuri care, în opinia sa, ar putea amenința statutul său de intermediar neutru între Moscova și Ierusalim.
Legăturile dintre Rusia și Israel sunt, de asemenea, puternice din punct de vedere istoric, dar au devenit recent tensionate după invazia Ucrainei, pe care Ierusalimul a condamnat-o.
Rusia a fost foarte interesată să ofere sprijin țărilor considerate aliați din America Latină, Africa și Asia, inclusiv prin vânzarea de arme și tehnologie militară avansată.
Ministerul rus al Apărării a declarat că a purtat discuții cu Mali, țară din Africa de Vest, cu privire la consolidarea capacităților sale de apărare.
Filiala Al-Qaida din Mali a declarat luni că a ucis patru mercenari ai companiei militare private rusești Wagner într-o ambuscadă în jurul localității Bandiagara din centrul țării. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: