ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂ

Israelul mărește cotele de permise de intrare pentru palestinienii din Fâșai Gaza pentru comerț și locuri de muncă

În urma unei evaluări a situației de securitate, ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a decis să mărească numărul de permise de intrare acordate rezidenților palestinieni din Fâșia Gaza pentru comerț și locuri de muncă, s-a anunțat într-un comunicat.

„Vor fi eliberate 1.500 de permise suplimentare (pentru un total de 15.500), iar decizia va intra în vigoare începând din această duminică, sub rezerva unei situații de securitate calme în zonă”, a precizat acesta.
Potrivit sursei citate, coordonatorul activităților guvernamentale în teritorii (COGAT) subliniază că, „continuarea acestei politici civile va depinde de evaluările ulterioare ale situației și de menținerea securității”.
COGAT a început să elibereze permise de muncă pentru lucrătorii din Gaza pentru a se angaja în Israel, în conformitate cu o decizie guvernamentală motivată de ministrul Apărării.
Sub rezerva menținerii securității, această cotă de permise ar putea fi majorată în cele din urmă până la un total de până la 20.000 de permise.
De la 8 august, prima zi a armistițiului dintre gruparea teroristă Jihadul Islamic și Israel, care a pus capăt la trei zile de bombardamente în Gaza, viața și-a reluat încet-încet cursul odată cu redeschiderea pasajului dintre teritoriul palestinian și statul evreu.
COGAT a prezentat măsurile luate de Israel pentru a consolida economia teritoriului palestinian, împiedicând în același timp consolidarea militară a grupărilor teroriste. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: