ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂORIENTUL MIJLOCIU

Israelul și Egiptul au întrerupt comunicarea în urma Operațiunii Zori de zi în Gaza

O „neînțelegere” nespecificată în timpul discuțiilor de încetare a focului între Israel și Gaza în timpul Operațiunii Zori de zi de la începutul acestei luni, mediată de Egipt, a tensionat relațiile dintre Ierusalim și Cairo, a relatat presa israeliană.

Comunicarea dintre cele două țări ar fi fost întreruptă.
În ultimii ani, Egiptul a devenit principalul canal de transmitere a mesajelor Israelului către Hamas, grupul terorist aflat la putere în Fâșia Gaza, împotriva căruia Israelul a desfășurat patru operațiuni militare majore în ultimii 15 ani.
De data aceasta, Operațiunea Zori de zi a vizat Jihadul Islamic din Gaza, cu scopul de a-i elimina liderii, și s-a încheiat după trei zile datorită medierii Egiptului.
Potrivit postului de televiziune Kan, Egiptul a fost, de asemenea, nemulțumit de reluarea raidurilor antiteroriste ale armatei israeliene în Cisiordania după încetarea focului, pentru a contracara atacurile planificate în Israel.
În timpul Operațiunii Zori de zi, peste 1.000 de rachete lansate de Jihadul Islamic au vizat Israelul, rănind mai multe persoane și provocând pagube materiale în sudul Israelului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: