ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Poliția germană îl anchetează pe Mahmoud Abbas pentru incitare la ură

Poliția din Berlin a deschis o anchetă preliminară împotriva președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, ca urmare a comentariilor sale din această săptămână potrivit cărora Israelul a comis „50 de holocausturi” împotriva palestinienilor.

Comentariile, făcute la o conferință de presă la Berlin alături de cancelarul german Olaf Scholz, au stârnit indignare în Germania și în Israel.
O purtătoare de cuvânt a poliției a declarat că poliția a primit o plângere împotriva lui Abbas pentru „relativizarea Holocaustului” și că va informa în curând procuratura, care va decide dacă va continua sau nu cu acest caz.
Cu toate acestea, ancheta ar putea fi de scurtă durată dacă Abbas este protejat de imunitatea diplomatică.
Ministerul german de Externe spune că acest lucru este probabil, deoarece el se afla în Germania într-o vizită oficială, însă expertul în drept penal Michael Kubiciel, citat de cotidianul Bild, este mai sceptic.
Abbas poate beneficia de imunitate doar în calitate de reprezentant al unui alt stat, „astfel încât întrebarea dacă Palestina poate fi considerată sau nu un stat este de mare importanță”, potrivit expertului.
Germania nu recunoaște teritoriile palestiniene ca stat suveran, poziție pe care Scholz a reiterat-o marți.
Cancelarul german Olaf Scholz l-a asigurat joi pe omologul său israelian că va „condamna cu severitate” orice încercare de a relativiza Holocaustul. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: