ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Israel: Colț de elefant vechi de jumătate de milion de ani, găsit într-un kibbutz

Nando Mario Varga

Dr. Eitan Mor, biolog și locuitor al Ierusalimului, a găsit un colț de elefant în timp ce se plimba în zona Kibbutzului Ravadim, lângă Gedera, în sudul Israelului.

„Am văzut deodată ceva ce semăna cu un os care ieșea din pământ. M-am apropiat și părea real”, a spus el.
După ce au raportat descoperirea autorităților, arheologii au ajuns la fața locului și nu le-a venit să creadă ce au văzut.
„Un colț întreg de elefant care s-a păstrat timp de jumătate de milion de ani într-o stare atât de bună – este incitant”, a declarat Ari Levy, directorul săpăturilor de la situl Autorității pentru Antichități.
După o operațiune specială de două săptămâni, denumită „Operațiunea Elefant”, Autoritatea pentru Antichități, Centrul Dan David pentru Studiul Istoriei Umane de la Universitatea din Tel Aviv și Universitatea Ben Gurion din Negev au reușit să recupereze colțul care fusese ascuns în pământ timp de sute de mii de ani.
Autoritatea pentru Antichități a explicat că prezența elefanților în Israel este un fapt bine cunoscut. Cu toate acestea, găsirea rămășițelor de elefant în siturile arheologice în care s-au stabilit primii oameni nu este un lucru obișnuit și, prin urmare, prezintă un mare interes științific.
„Elefantul aparține unei specii care se găsește doar într-un număr limitat de alte locuri. Se crede că a apărut în zona noastră în urmă cu aproximativ 800.000 de ani și a dispărut în urmă cu aproximativ 400.000 de ani”, a precizat arheozoologul Dr. Lee Perry-Gall de la Antiquities Authority.
„Aceasta este o descoperire extrem de veche și fragilă, care, expusă în aer liber, s-ar putea dezintegra”, a declarat profesorul Israel Hershkowitz de la Universitatea din Tel Aviv.
Directorul Autorității pentru Antichități, Eli Escozido, a anunțat că, odată ce lucrările de conservare vor fi finalizate, intenționează să prezinte descoperirea publicului într-o expoziție permanentă la Biblioteca Națională Jen și Jenny Schottenstein din Israel din Ierusalim.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: