Israel: După 171 de zile, deținutul administrativ palestinian Khalil Awawada a încetat greva foamei

Nando Mario Varga

După 172 de zile de greva foamei, deținutul administrativ Khalil Awawada, care este afiliat Jihadului Islamic, a anunțat încetarea grevei foamei, în urma unui acord privind eliberarea sa din detenție pe 2 octombrie.

Khalil Awawada, în vârstă de 40 de ani, tată a patru fiice din orașul Idna, este membru al Jihadului Islamic. El a fost arestat în decembrie anul trecut în virtutea unui ordin de detenție administrativă pentru șase luni și a început greva foamei în martie a acestui an. Ordinul a fost prelungit cu încă patru luni și, după cum sa menționat, este de așteptat să fie eliberat la începutul lunii octombrie.
Un oficial israelian a declarat că, dacă până pe 2 octombrie nu apar informații care să indice vreun pericol, detenția sa nu va fi prelungită.
De asemenea, Egiptul l-a sponsorizat pe deținut și a decis să garanteze că nu se va întoarce la activități teroriste.
Awawada, care este internat în stare gravă, a anunțat că va rămâne în spital pentru tratament medical până când se va întări și se va ridica în picioare. „Mulțumesc lui Dumnezeu, vestea fericită a eliberării mele a sosit astăzi”, a spus Awawada, care a adăugat că „aceasta este o victorie copleșitoare care se alătură numeroaselor victorii obținute de demnitarii poporului palestinian – și le mulțumesc tuturor celor care au venit și m-au susținut”.


Avocatul lui Awawada a spus că procuratura militară i-a promis că nu-i va prelungi detenția. Cu toate acestea, lui Awawada i s-a cerut să semneze un angajament că nu se va angaja din nou în terorism sau nu va comite infracțiuni care „pun în pericol securitatea regiunii”.


„Înțeleg că dacă îmi încalc angajamentul, forțele de securitate vor putea lua toate măsurile legale pe care le au la dispoziție”, a menționat Awawada în scrisoarea (foto), prin care s-a angajat să nu revină la activități teroriste.

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: