ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Japonia și Israel își consolidează legăturile în domeniul apărării

Nando Mario Varga

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, și omologul său japonez au semnat un acord de consolidare a cooperării în domeniul echipamentelor și tehnologiei militare, în contextul în care cele două țări sărbătoresc 70 de ani de relații diplomatice.

Gantz a declarat la o conferință de presă comună după întâlnirea cu Yasukazu Hamada în Japonia că această cooperare consolidată în domeniul apărării „va ridica la nivel strategic cei 70 de ani de legături excelente dintre țările noastre”.
Cooperarea celor două țări în domenii mai largi, de la tehnologia de apărare la schimbul de informații și activitățile între militari, „va spori capacitatea de apărare a fiecărei țări și contribuția noastră comună la pacea și stabilitatea în regiunile noastre și în întreaga lume”, a adăugat el.
Hamada a declarat că este în favoarea consolidării legăturilor militare cu Israelul ca o modalitate de a realiza viziunea unui „Indo-Pacific liber și deschis” susținută de Japonia și Statele Unite pentru a contracara asertivitatea crescândă a Chinei în regiune.
„Pacea și stabilitatea în Orientul Mijlociu ar contribui, de asemenea, la pacea și prosperitatea Japoniei”, a spus el.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: