ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Siria: Lovituri aeriene atribuite Israelului au vizat aeroporturile din Alep și Damasc (VIDEO)

Nando Mario Varga

Lovituri aeriene atribuite Israelului au vizat miercuri seară aeroporturile din Alep și Damasc din Siria, potrivit presei locale.

Conform agenției oficiale de presă siriene, „la ora 20.00, inamicul israelian a atacat cu rachete aerodromul din Alep. Proprietatea a fost deteriorată”.
Potrivit Centrului de monitorizare sirian, patru rachete au vizat aeroportul, precum și depozitele de muniții ale Corpului Gardienilor Revoluției Islamice din zonă, provocând un incendiu de proporții.
Alte explozii au fost auzite în timp ce un camion care transporta rachete de fabricație iraniană a fost avariat.
O oră mai târziu, presa siriană a acuzat Israelul că a efectuat alte lovituri în apropierea Aeroportului Internațional din Damasc, vizând situri ale milițiilor pro-iraniene și transporturi de arme.
Potrivit agenției Sana, apărarea aeriană siriană a interceptat rachete „inamice” deasupra Damascului. Canalul oficial de televiziune a spus că rachetele erau israeliene.

Conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), un ONG cu sediul la Londra, acestea sunt a 22-a și a 23-a lovituri efectuate de Israel în Siria de la începutul anului.
Loviturile au avut loc la câteva ore după ce premierul israelian Yair Lapid a vorbit la telefon cu președintele american Joe Biden despre negocierile privind programul nuclear iranian.
Săptămâna trecută, o serie de lovituri, atribuite tot Israelului, au vizat poziții și depozite de arme și muniții ale milițiilor afiliate Iranului în apropierea orașelor Hama și Tartus din vestul Siriei. Aproximativ 1.000 de rachete erau stocate în aceste depozite de peste un an.
În ultimii ani, Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene în Siria împotriva pozițiilor regimului, precum și împotriva forțelor aliate susținute de Iran și a luptătorilor din mișcarea teroristă libaneză pro-iraniană Hezbollah.
Israelul, vecinul Siriei, comentează rareori loviturile de la caz la caz, dar a recunoscut că a efectuat sute de lovituri din 2011 încoace.
Pentru Israel, aceste lovituri sunt necesare pentru a împiedica Iranul să se instaleze la porțile sale.
De la începutul războiului sirian, în 2011, facțiuni simpatizante ale Iranului au fost trimise să lupte alături de regimul lui Bashar al-Assad.
Iranul afirmă că nu are trupe în Siria, dar spune că, „consilieri” militari din cadrul Gărzilor Revoluționare, brațul său ideologic, operează alături de regim. 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: