ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel / Cisiordania: Atac terorist – Cel puțin 7 israelieni răniți, majoritatea soldați (VIDEO)

Șapte persoane au fost rănite, dintre care două grav, într-un atac armat asupra unui autobuz israelian care circula în Valea Iordanului, în Cisiordania, potrivit serviciilor de urgență.

Magen David Adom (Mada ), echivalentul israelian al Crucii Roșii, a declarat că a tratat două persoane cu răni prin împușcare și altele rănite de „cioburi de sticlă” în urma atacului armat asupra unui autobuz în Valea Iordanului.
Armata israeliană a anunțat că șase soldați și un civil au fost răniți în atac. Un prim raport afirmase că cinci persoane au fost rănite.
Atacul a avut loc în regiunea Gilboa, pe drumul 578 spre intersecția Bekaot.

În urma atacului, armata israeliană, care controlează cea mai mare parte a Văii Iordanului, a arestat doi suspecți, a declarat ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz.
Potrivit presei palestiniene, cei doi bărbați arestați sunt Muhammed și Walid Turkman, din tabăra de refugiați din Jenin și din satul Burqin, situat în apropiere, în nordul Cisiordaniei de Vest.
La 14 august, un palestinian a tras asupra unui autobuz în centrul Ierusalimului, rănind opt persoane, inclusiv americani.
Armata israeliană arestează zilnic, de câteva luni, palestinieni suspectați de activități teroriste, în urma unei serii de atacuri antiisraeliene soldate cu 19 morți, concentrându-și raidurile în nordul teritoriului, unde activează numeroase grupări teroriste palestiniene.
Atacul de duminică nu a fost revendicat imediat.
Premierul Yair Lapid le-a urat însănătoșire grabnică soldaților și șoferului de autobuz răniți în atac și a lăudat pe cei care i-au ajutat imediat pe răniți, precum și trupele israeliene pentru depistarea rapidă a suspecților.
„Vom continua să luăm în vizor pe oricine care încearcă să facă rău cetățenilor și soldaților statului Israel”, a declarat Yair Lapid într-un comunicat.
La rândul său, Hamas a salutat atacul într-o declarație, calificându-l drept un „răspuns la crimele ocupației”, fără a-și revendica responsabilitatea. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: