ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

CONTACT

Israel: Poliția a arestat un palestinian înarmat care plănuia un atac terorist în Tel Aviv

Un palestinian înarmat a fost arestat joi, având asupra sa o armă de foc și două dispozitive explozive în apropiere de Piața Turnului cu Ceas, un important punct de reper și atracție turistică din Jaffa (Iaffo), lângă Tel Aviv, a anunța un comunicat al poliției.

Individul, originar din localitatea palestiniană Shem, din Cisiordania, și care nu deține un permis de intrare în Israel, a fost arestat de unitatea antiteroristă Yassam a poliției israeliene.
Purtătorul de cuvânt al poliției, Eli Levy, a declarat că „ofițerii unității Yassam au evitat un dezastru, împiedicând un atac terorist„.
La rândul său, comisarul de poliție Kobi Shabtai a confirmat, în cadrul unei conferințe de presă, că atacatorul palestinian arestat în Jaffa plănuia un „atac terorist major la scară largă”.
Shabtai a declarat că suspectul a sosit la fața locului cu un pistol mitralieră „Carlo” încărcat și cu două bombe artizanale umplute cu cuie.
Potrivit comisarului, tânărul de 19 ani a recunoscut că se îndrepta să comită un atac în Tel Aviv și că a căutat un loc cu cât mai mulți oameni.
„Căuta să comită un masacru”, a subliniat Shabtai, mulțumindu-le ofițerilor unității Yassam care „au împiedicat un atac terorist mortal la scară largă”, observându-l pe bărbat și interogându-l.
„Statul Israel va acționa cu duritate și fără compromisuri împotriva celor care încearcă să ne facă rău”, a reacționat premierul Yair Lapid.
„Felicit forțele de securitate pentru că i-au prins pe teroriștii din Tel Aviv-Yafo, împiedicând un atac de amploare. Suntem obligați să continuăm să acționăm cu toate instrumentele pentru a restabili stabilitatea securității în regiune”, a spus el.
Poliția va desfășura forțe suplimentare în tot Tel Avivul, în cadrul unei vânători de persoane care l-ar fi putut ajuta pe palestinianul puternic înarmat arestat în Jaffa, suspectat de planificarea unui atac terorist.
Joi seara este una dintre cele mai aglomerate zile din Tel Aviv, capitala vieții de noapte a țării.
Tensiunile au crescut în Cisiordania în ultimele săptămâni, ca parte a unei campanii militare israeliene de reprimare a activităților teroriste, majoritatea concentrate în nordul Cisiordaniei. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: