Nando Mario Varga: Liderul partidului extremist român AUR, pus la colțul rușinii internaționale de Fundația „Israel Heritage”

Nando Mario Varga

George Simion (foto), controversatul lider al și mai controversatului partid extremist AUR, din România, a cerut, cu tupeul caracteristic, fonduri de la Parlamentul român pentru a i se deconta participarea, deși era în interes personal, la un important eveniment organizat la New York de fundația „Israel Heritage” – un dineu special pentru celebrarea Noului An Evreiesc / Rosh Hashana, cu participarea fostului secretar de stat american Mike Pompeo.

Invitația de participarea la acest dineu trebuie plătită, în funcție de cât de apropiat este contactul solicitantului cu fostul secretar de Stat: 10.000 dolari pentru a sta cu el la masă sau 1.800 dolari pentru participarea la dineu.
Dar, fundația ”Israel Heritage” i-a retras lui George Simion invitația printr-o scrisoare în care-l anunță că nu a primit confirmare de la Mike Pompeo pentru pentru participarea sa la dineul respectiv din 18 septembrie.
Reacționând, George Simion, a declarat că a renunțat la deplasare pentru că timpul este foarte scurt să mai obțină viza pentru SUA, dar întâlnirea va fi reprogramată.
Încercând cu disperare să scape de rușinea refuzului, el a recurs la vechea, uzata și infantila cale a atacurilor verbale: l-a acuzat pe ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, că „a dat telefoane” pentru a se amâna întâlnirea și, a mai precizat, de parcă îi mai crede cineva fantasmagoriile, că s-au dat telefoane și la Washington, și la ONU pentru a fi împiedicată deplasarea sa în SUA.
Reamintim faptul că parlamentarii celui mai mare partid israelian, Likud, au primit indicații să nu se asocieze în niciun fel cu partidul AUR din România, acesta fiind calificat drept „antisemit”, de conducerea formațiunii israeliene.
Reacția israeliană a venit imediat după ce George Simion lansase, în urmă cu ceva timp, o altă informație falsă, susținând că are stabilită o întâlnire cu fostul premier israelian Netanyahu.
„Vă implor să nu o faceți! Este rău pentru Israel, rău pentru Likud, iar comunitatea evreiască din România este foarte îngrijorată cu privire la acest anunț”, a scris parlamentarilor Likud, Eli Hazan, ambasador internațional al partidului Likud și fost purtător de cuvânt al lui Benjamin Netanyahu.
Conform lui Hazan, el a fost contactat de reprezentanți ai AUR după ce au fost aleși în 2020. El le-a cerut acestora să se delimiteze de Ion Antonescu, dictatorul fascist al României în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. AUR a refuzat, însă, susține Eli Hazan.
„Spre deosebire de alte partide față de care am fost deschis pentru că am văzut că vor cu adevărat să se schimbe, acest partid este catastrofal”, a spus Hazan.
Prin urmare, mai miră pe cineva de ce fundația „Israel Heritage” i-a refuzat invitația?
Mai mult decât atât, mai surprinde pe cineva, în afară de cei care nu înțeleg, nu vor să înțeleagă sau sunt instruiți să nu înțeleagă, zbaterea disperată a lui George Simion, pentru a-și masca rușinea înfrângerii, dar și pentru a-și asigura supraviețuirea pe scena socio-politică românească, care începe, încet, încet, să se trezească la realitate, în ceea ce-l privește, cu ajutorul propriilor lui minciuni și mascarade care încep să iasă la lumină. (Nando Mario Varga, Anima News)

Foto George Simion (Wikipedia), by Mihai Armaș – Private collection of Mihai Armaș, CC BY 4.0,  

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: