ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Șeful Statului Major al armatei marocane în Israel

Șeful Statului Major al armatei marocane se află în prezent în vizită în Israel. Acesta a fost întâmpinat marți de omologul său israelian Aviv Kohavi în cadrul unei ceremonii oficiale (foto).

La fel ca și alți ofițeri militari străini de rang înalt, generalul Belkheir Al-Farouq a fost invitat să participe la un simpozion de o săptămână pe tema securității și a inovației la Cartierul General al Apărării israeliene de la Kiria din metropola Tel Aviv.
Generalul Al-Farouq se va întâlni, de asemenea, cu oficiali militari israelieni pentru a discuta despre modul în care Israelul poate împărtăși experiența și cunoștințele sale în materie de apărare cu Marocul pentru a contracara amenințarea reprezentată de Frontul Polisario în Sahara.
Această primă vizită oficială a unui înalt oficial marocan în Israel ilustrează noua cooperare strategică și de securitate dintre Ierusalim și Rabat.
Ea urmează celei a șefului Statului Major al armatei israeliene, Aviv Kohavi, care a vizitat Marocul în iulie.
În timp ce Israelul și Marocul au avut relații militare secrete timp de ani de zile, acestea au restabilit relațiile oficiale în 2020 în cadrul Acordului Abraham.
În noiembrie, cele două țări au semnat un memorandum de înțelegere pentru o mai bună cooperare bilaterală în domeniul apărării în ceea ce privește serviciile de informații, cooperarea industrială și instruirea militară. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d