ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Soldat israelian condamnat la 26 de luni de închisoare pentru că și-a ucis din greșeală un coleg soldat

Un soldat israelian a fost condamnat astăzi, miercuri, la 26 de luni de închisoare și la o amendă de 12.000 de shekeli pentru că și-a ucis un coleg soldat anul trecut.

Sergentul M. din Brigada Nahal l-a împușcat din greșeală pe sergentul Yonatan Garnot în februarie 2021, într-o bază din Valea Iordanului.
Garnot a murit trei zile mai târziu, în urma rănilor suferite.
Conform constatărilor anchetei, cauza directă a accidentului a fost faptul că soldatul M. se afla în posesia unei arme pe care nu știa cum s-o folosească și nu era autorizat să se afle în posesia ei.
Șeful Statului Major a menționat că ancheta a evidențiat o serie de deficiențe în ceea ce privește disciplina și seriozitatea operațională în cadrul unității.
În noiembrie anul trecut, au fost publicate sancțiunile impuse conducerii respectivei unități militare în cazul morții lui Yonatan Granot. Comandantul batalionului, un ofițer cu gradul de locotenent-colonel, și adjunctul său, un ofițer cu gradul de maior la momentul incidentului, au fost mustrați de comandamentul armatei israeliene (Țahal).
Comandantul companiei la momentul incidentului, care făcea obiectul unei proceduri disciplinare pentru „nerespectarea instrucțiunilor obligatorii”, a fost aspru mustrat de comandamentul Țahal și a fost demis din funcție, inclusiv din serviciul de rezervă.
Patru soldați care se ocupau de magazia în care erau depozitate armele și care nu au prevenit sau raportat incidentul au fost, de asemenea, concediați, inclusiv din serviciul de rezervă.
Alți doi ofițeri însărcinați cu pregătirea armelor au fost, de asemenea, sancționați.
Sergentul M. a scris anul trecut o scrisoare familiei lui Yonatan Garnot în care își cerea scuze pentru incident, spunând că „speră să se trezească din acest coșmar și să stea cu Yonatan la o cafea și să râdă ca înainte”.
„Îmi pare foarte rău. Vă cer iertare și ispășire. Vă rog să mă iertați”, implorase el în scrisoarea sa. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: