ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINSTIL DE VIAȚĂ

Israelul, pe primul loc în lume în ceea ce privește calitatea digitală a vieții

Internetul mobil în Israel este foarte accesibil, dar calitatea este îndoielnică, iar infrastructura trebuie îmbunătățită, potrivit indicelui anual Digital Quality of Life Index 2022, care, cu toate acestea, clasează Israelul pe primul loc din 117 țări din lume în ceea ce privește bunăstarea digitală.

Israelul deplasează astfel Danemarca, care a fost în fruntea clasamentului în ultimii doi ani, după ce a ocupat locul patru în sondajul de anul trecut și locul opt în 2020.
Sondajul este realizat anual de furnizorul de rețele private virtuale Surfshark, pe baza unor factori precum accesibilitatea și calitatea internetului, infrastructura și serviciile guvernamentale digitale.
Danemarca a urcat pe locul al doilea în clasamentul pe 2022, urmată de Germania, Franța și Suedia. Țările de Jos, Finlanda, Japonia, Marea Britanie și Coreea de Sud completează topul 10. Statele Unite urcă de pe locul cinci pe locul doisprezece, după Lituania.
Congo, Yemen, Etiopia, Mozambic și Camerun au obținut cele mai slabe rezultate și se numără printre ultimele cinci țări.
Sondajul anual, aflat la a patra ediție, evaluează țările pe baza a cinci „piloni”: accesibilitatea internetului, calitatea internetului, infrastructura electronică, securitatea electronică și guvernarea electronică, precum și a 14 indicatori, cum ar fi viteza internetului, PIB-ul pe cap de locuitor, prețul internetului mobil și prețul internetului în bandă largă.
Studiul se bazează pe informații din surse deschise furnizate de Organizația Națiunilor Unite, Banca Mondială, Freedom House, Uniunea Internațională a Comunicațiilor și alte surse.
În studiul din 2022, Israelul se mândrește cu cel mai accesibil acces la internet mobil din lume. Indicele a luat în considerare numărul de ore de lucru lunare necesare pentru a-și permite accesul la internet și a constatat că israelienii pot cumpăra 1GB de internet mobil pentru doar 5 secunde de lucru pe lună, de 58 de ori mai puțin decât în SUA
Performanțele Israelului sunt amestecate în alte categorii, cum ar fi calitatea internetului (viteza și stabilitatea conexiunilor mobile și în bandă largă), unde statul evreu a scăzut de pe locul 11 în 2021 pe locul 21.
Eforturile țării de a construi o infrastructură de internet de mare viteză cu ajutorul cablurilor de fibră optică au dat până acum rezultate slabe, deși Ministerul israelian al Comunicațiilor a declarat în această vară că aproximativ 70% din locuințele israeliene ar trebui să aibă acces la internet până la sfârșitul anului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: