ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite a vizitat Yad Vashem (Muzeul Holocaustului din Ierusalim)

Ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite, Abdullah bin Zayed, a vizitat joi Yad Vashem.

Este pentru prima dată când un ministru de externe din Emiratele Arabe Unite vizitează Memorialul Holocaustului din Ierusalim.
La finalul vizitei sale, Abdullah bin Zayed a scris în cartea de oaspeți a Memorialului Shoah: „Mă aflu astăzi aici pentru a ne aminti lecțiile pe care istoria ni le învață și marea responsabilitate pe care o avem de a ne comporta cu toleranță pentru binele societății noastre. Trebuie să facem un pas curajos pentru a construi un pod de pace adevărată pentru generațiile viitoare.”
Șeful diplomației emirateze se află în vizită în Israel pentru a marca cea de-a doua aniversare a acordurilor Abraham dintre cele două țări, care au deschis calea dezvoltării relațiilor bilaterale.
Mai devreme în cursul zilei, Abdullah bin Zayed a luat parte la un prânz la reședința președintelui cu Isaac Herzog și soția acestuia.
Președintele Isaac Herzog a declarat la începutul reuniunii: „Lumea privește cu admirație și respect la Acordurile Abraham și spune că se creează un nou Orient Mijlociu și că acesta merge înainte. În urmă cu zece sau douăzeci de ani, când traiectoria Orientului Mijlociu era presărată de conflicte, nimeni nu și-ar fi putut imagina o astfel de cooperare.”
„Este un eveniment istoric și cred că, în multe privințe, foarte puțini au crezut că în doi ani această relație va deveni atât de fructuoasă”, a declarat cu entuziasm șeicul Abdullah bin Zayed. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: